Managed hosting door True

Leerplatform Squla komt in Amerikaanse handen

 

Het interactieve digitale leerplatform Squla komt grotendeels in Amerikaanse handen. Investeringsmaatschappij LLCP neemt een meerderheidsbelang in het Amsterdamse bedrijf. Hoe groot het belang is en hoeveel geld daar tegenover staat, is niet bekendgemaakt.

Squla is een digitale lesmethode die nauw aansluit op het basisonderwijs. Het werd in 2010 opgericht door André Haardt. Hij vond dat scholen te weinig werkten met digitale middelen. Squla is bedoeld om ouders en kinderen spelenderwijs kennis bij te brengen. In eerste instantie was het bestemd voor thuisgebruik, maar het leerplatform wordt tegenwoordig regelmatig in de klas aangeboden. Inmiddels is het beschikbaar in Nederland, Frankrijk en Polen.

Nieuwe diensten

Met de nieuwe investeerder aan boord gaat Squla onder meer nieuwe diensten ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is de dienst die zich specifiek richt op kinderen die moeite hebben met lezen en spellen. Deze dienst is sinds deze maand actief.

Oprichter Haardt was tot eind 2017 ook de chief executive officer (ceo) van Squla. Sindsdien wordt het bedrijf geleid door Serge Bueters, die als onderdeel van de deal met LLCP nu ook extra in Squla investeert. Bueters blijft ceo en Haardt blijft na de transactie met LLCP bij het bedrijf betrokken, schrijft Sprout.

Het Californische LLCP (Levine Leichtman Capital Partners) heeft investeringen in diverse educatieve bedrijven en heeft een Nederlands kantoor. Volgens Squla-directeur Bueters sluit de participatie dus goed aan bij zijn leerplatform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6376034). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.