Managed hosting door True

Politie overweegt inzet cybercrime-vrijwilligers

 

Nationale Politie

De Nederlandse politie overweegt om vrijwilligers op het vlak van cybercrime te gaan inzetten. Dit laat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten naar aanleiding van Kamervragen van de VVD. De minister kijkt hiervoor naar Brits voorbeeld, waar succesvol cybercrime-vrijwilligers worden ingezet.

Met de vrijwilligers wil de politie digitaal talent binnen halen, iets dat op dit moment moeizaam gaat omdat deze talenten eerder voor de hogere salarissen in het bedrijfsleven kiezen. Mocht de politie echt overgaan tot de structurele inzet van digitaal vrijwilligers, dan volgt dit op een eerder deze maand aangekondigd initiatief van de politie in Noord-Nederland. Daar betrekt de politie ict-bedrijven in hun strijd tegen cybercrime. Doel is om kennis te delen, barricades aan de voorkant op te bouwen en sneller daadkracht te tonen; zaken die vrijwilligers ook moet gaan toevoegen aan de landelijke organisatie.

Wervingscampagne

"Zonder it’ers zijn we nergens"

De politie is op dit moment bezig met een grootschalige wervingscampagne om it’ers aan zich te binden, maar dit levert vooralsnog niet de gewenste aanwas op. Het probleem waar de politie tegenaan loopt is dat de overheid lagere salarissen betaalt dan het bedrijfsleven. De politie kiest er daarom voor om de handen ineen te slaan met datzelfde bedrijfsleven en om it’ers te verleiden om in hun vrije tijd hun kennis en kunde in te brengen in de Nederlandse politieorganisatie.

In de wervingscampagne die momenteel loopt, stelt de politie zich kwetsbaar op. ‘Zonder it’ers zijn we nergens’ is zelfs letterlijk de slogan. De politie zoekt specifiek it’ers op het vlak van development, business intelligence, data science en cybersecurity. Doel van de politie is om Nederland veiliger te maken door de inzet van it’ers. ‘Of het nu om digitaal rechercheren gaat, cyberaanvallen afslaan, data ontsluiten of het ontwikkelen van een handige app voor politiecollega’s op straat; slimme it’ers zijn van onschatbare waarde voor de veiligheid van Nederland’, staat op de landingspagina van de campagne te lezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6365507). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Politie

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.