Managed hosting door True

Computable onderzoekt werkgevers en opleiders

Wie is het best voor zijn ict’ers en wie schoolt het best?

 

Marktonderzoek

In het kader van het vijftigjarig jubileum van Computable komt de ict-vaktitel met een nieuwe jaargids: de Computable Career Guide. Hierin gaat Computable onderzoeken hoe ict-bedrijven en niet-ict organisaties het doen als ict-werkgever, maar ook laten we studenten, cursisten en trainees hun ict-opleider beoordelen. Zowel het werkgevers- als opleidersonderzoek wordt in samenwerking met Enigma Research uitgevoerd. De onderzoeken lopen tot en met 27 februari 2018.

In 2018 komt Computable dus met een nieuwe jaargids, maar eigenlijk laat Computable de Career Guide terugkomen. In de periode 2004 tot en met 2009 werd namelijk ook al de Computable Career Guide uitgegeven. Daarnaast werd in de jaren 2008, 2009 en 2010 de Computable Opleidingengids gemaakt. De Computable Career Guide die half juni 2018 op de markt gaat verschijnen is eigenlijk een combinatie van de twee eerder uitgebrachte gidsen, waarbij de overzichten van de opleidingen en opleidingsinstituten zijn vervangen door een beoordeling van de opleiders zelf.

Onderzoeken

Beoordeel uw werkgever of opleider

Werkgeversonderzoek

Opleidersonderzoek

Iedereen die werkt in een ict-functie kan zijn eigen werkgever gaan beoordelen op het gebied van werkzaamheden en verantwoordelijkheden, waardering, de ruimte en kansen om optimaal te presteren, de geboden uitdaging, scholingsmogelijkheden, doorgroei- en carrièremogelijkheden, salaris, reisafstand en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook komen zaken aan bod als de betrokkenheid bij de werkgever en de overall tevredenheid.

Het ict-opleidersonderzoek is vergelijkbaar opgetuigd en hieraan kunnen alle studenten, cursisten en trainees deelnemen die op dit moment of het afgelopen jaar een ict-opleiding hebben gevolgd. Dit geldt dus voor zowel fulltime studenten als om- en bijscholers. Uiteraard wordt gevraagd naar het niveau van de studie, maar ook worden de ict-opleiders beoordeeld op zaken als lesaanbod, prijs-kwaliteitverhouding, niveau van de docent(en)/trainer(s), actualiteit van de lesstof, de opgedane vaardigheden, de kwaliteit van toetsing, de toepasbaarheid in de praktijk, de flexibiliteit van de opleider om in te spelen op actuele ontwikkelingen en de waarde van het diploma of certificaat.

Computable 100 blijft

Het ict-werkgeversonderzoek wordt voor het derde jaar op rij door Computable en Enigma Research uitgevoerd. Dit onderzoek werd traditioneel aan het einde van het jaar gepubliceerd in de jaargids Computable 100. Dit onderzoek wordt nu dus verplaatst en verschijnt op 15 juni 2018 in de nieuwe Computable Career Guide. De Computable 100 blijft gewoon eind van het jaar uitgegeven worden en zal nog steeds de populairste en financieel krachtigste ict-bedrijven van Nederland gaan benoemen. De Computable 100 verschijnt dit jaar op 9 november.

Spiegel voorhouden en KPI’s

Ontvangen Computable Career Guide

Wilt u ook de Computable Career Guide vanaf 19 juni 2020 toegestuurd krijgen? Meld u dan nu voor deze jaargids aan! Via het volgende formulier kunt u uw gegevens achterlaten en ook kunt u hier kiezen om meer producten van Computable toegestuurd te krijgen:

https://account.computable.nl/acties/specials

Het ict-werkgeversonderzoek zal dus samen met het nieuwe ict-opleidersonderzoek het hart gaan vormen van de nieuwe jaargids Computable Career Guide. In beide onderzoeken zullen de deelnemende werkgevers en opleiders een gemiddeld eindcijfer krijgen van hun medewerkers en studenten/trainees, maar ook worden ze op de specifieke deelgebieden beoordeeld met een cijfer. Deze cijfers kunnen als spiegel dienen voor de deelnemende organisaties, maar ook kunnen via een nulmeting jaarlijks KPI’s worden opgesteld om de organisatie intern te verbeteren. Computable stelt daarom ook op verzoek alle gegevens per deelnemende organisatie beschikbaar, zodat deze werkgever of opleider deze spiegel voorgehouden krijgt.

Om tot een goed oordeel te komen per werkgever of opleider, is het wel noodzakelijk dat er vanuit de medewerkers en studenten/trainees voldoende respons komt. Computable roept dan ook alle ict-bedrijven en niet-ict organisaties die zich als ict-werkgever willen profileren op om hun medewerkers te mobiliseren om deel te nemen aan het ict-werkgeversonderzoek. Hetzelfde geldt voor alle Nederlandse ict-opleidingsinstituten, we hebben de respons van hun deelnemers hard nodig!

Doe nu mee!

Zowel het werkgeversonderzoek als het opleidersonderzoek zijn inmiddels gestart en lopen tot en met 27 februari 2018. De komende weken is het voor ict-medewerkers mogelijk om hun werkgever te beoordelen, net als ict-studenten en -trainees die een oordeel mogen vellen over hun opleidingsinstituut. Om deel te nemen aan één van de onderzoeken of beide kan op de volgende links worden geklikt:

Werkgeversonderzoek: https://www.ersm.nl/computable/ictwerkgevers

Opleidersonderzoek: https://www.ersm.nl/computable/ictopleiders

Om de Computable Career Guide te ontvangen kan via de volgende link een aanvraag worden gedaan:

https://account.computable.nl/acties/specials

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6292040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.