Managed hosting door True

Surfsara-ceo wint Amerikaanse prijs voor hpc-werk

 

Anwar Osseyran (links) krijgt de prijs uitgereikt uit handen van Tom Tabor (rechts), eigenaar/uitgever van HPCwire.

Anwar Osseyran, ceo bij Surfsara, is bekroond met de HPCwire Leadership Award. Die prijs krijgt hij voor zijn verdiensten en verbindende rol als voorzitter van het wetenschappelijk onderzoeksnetwerk Prace (Partnership for Advanced Computing in Europe) Council. De prijs is uitgedeeld door HPCwire, een Amerikaans platform voor nieuws en informatie over high performance computing (hpc).

De prijs werd uitgereikt op de beursvloer van Supercomputing 2017 in Denver. Daar roemde Tom Tabor, eigenaar/uitgever van HPCwire, Osseyran om zijn actieve bijdrage in de totstandkoming van het Prace 2-programma. Hierin hebben vijfentwintig Europese hpc-organisaties - gesteund door lokale overheden - hun gezamenlijke belangen vastgelegd en in maart 2017 vervolgens ook geratificeerd. Doel ervan is om een gezonde en stevige basis te leggen voor een hoogwaardige Europese hpc-infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek.

HPCwire deelt jaarlijks zogeheten Readers’ and Editors’ Choice Awards uit aan mensen en bedrijven die een bijzondere prestatie op het gebied van hpc hebben geleverd. Een van de prijzen, HPCwire Leadership Award, was voor prof. dr. Anwar Osseyran, sinds 2001 ceo van Surfsara, de ict-infrastructuurdienstverlener voor het onderzoek en het hoger onderwijs. Surfsara is ook de beheerder van de wetenschappelijke supercomputer Cartesius die in het datacenter van DigitalRealty in het Amsterdamse Science Park staat. Ook is Osseyran lid van de directieraad van moederorganisatie Surf. Dat is een ict-samenwerkingsorganisatie voor onderzoek en onderwijs in Nederland.

Winnaars

Alle winnaars van de 'Readers’ and Editors’ Choice Awards 2017' zijn te vinden op: www.hpcwire.com/2017-hpcwire-awards-readers-editors-choice

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6254452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.