Managed hosting door True

Topman Erik van der Meijden verlaat Exact

Brit Phill Robinson nieuwe opvolger

 

Erik van der Meijden

Erik van der Meijden

Exact-ceo Erik van der Meijden stapt per direct op na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van het bedrijf uit Delft. Hij verlaat de onderneming volledig. Van der Meijden wordt opgevolgd door de Brit Phill Robinson, die eerder werkte bij Iris Software, Oracle, Sybase, Siebel en Salesforce.

Robinson was onderdeel van het managementteam binnen Oracle, Siebel en Salesforce. Zijn laatste functie was die van ceo en voorzitter van Iris Software, een Britse leverancier van boekhoud- en salarisadministratie-software. 

Het plotselinge vertrek van Van der Meijden valt samen met het nieuws waarbij bleek dat er fouten zijn gemaakt met gegevens van gebruikers van het online-boekhoudprogramma van Exact. Dit bericht kwam begin deze week naar buiten na onderzoek van het FD. In Nederland en België gebruiken zo’n 350.000 bedrijven het programma.

De fout lijkt terug te voeren op een wel erg ruime definitie die Exact voor het begrip gebruiker ('user') hanteert. Daardoor zijn naast het mailadres van de daadwerkelijke koper van het boekhoudprogramma ook die van andere medewerkers van het kopende bedrijf en kennelijk ook van klanten van dat bedrijf terechtgekomen bij de afdeling onlinemarketing van Exact. Het softwarebedrijf benadert hen vervolgens met advertenties van Exact of met advertenties die Exact met derden verstuurt. Dit gebeurt buiten het zicht van de oorspronkelijke koper van het boekhoudprogramma. Het afmelden voor de marketingmails is onmogelijk, zo vertelt een gedupeerde Rotterdamse ondernemer, Peter van der Jagt, aan de krant. Exact gaf bij het FD aan onderzoek te doen naar de privacyproblemen van sommige klanten en kwam op dezelfde dag met een statement op de site. In juni van dit jaar werd ook bekend dat gepoogd was Exact Online te hacken via wachtwoorden van klanten. Dat is overigens niet gelukt.

Op vragen van Computable aan Exact geeft een woordvoerster aan ‘dat er geen sprake van ontslag is en het vertrek van Van der Meijden niets te maken heeft met het misbruik van klantgegevens’. Ze benadrukt ten stelligste dat de twee zaken los van elkaar staan. Wat de reden voor het opstappen van de ceo dan wel is, wil de woordvoerster ‘in het midden laten’.  

Van der Meijden trad in maart 2012 aan als ceo van Exact. In de loop van dat jaar introduceerde hij de strategie ‘Groei door focus, innovatie en eenvoud’. Deze strategie bleek succesvol, want de cijfers over 2013 groeiden. Het resulteerde in een nominatie als ‘Ceo van het Jaar’ voor de Computable Awards in 2014. Ook dit jaar is hij genomineerd in deze categorie.

Wie is Erik van der Meijden?

Erik van der Meijden, tot mei 2011 ceo van Getronics, is een veteraan in de Nederlandse ict-industrie. Hij begon zijn carrière als consultant bij Andersen (nu Accenture), waarna hij in 1989 aan de slag ging bij Compaq (nu HP).

Van der Meijden werd in 1999 managing director van Compaq Nederland, na diverse salesfuncties te hebben bekleed. Na de acquisitie door HP in 2002 heeft Van der Meijden posities gehad binnen het concern. In 2007 verliet hij HP als vicepresident Technology Solutions Group en managing director General Western Europe.

Hij begon in 2007 bij KPN om de ambitie marktleider in ict-diensten binnen de Benelux te worden, kracht bij te zetten. Na de overname van Getronics door KPN werd Van der Meijden ceo van Getronics. Hier leidde hij de integratie en herstructurering van Getronics.

In 2012 stapte hij over naar Exact waar hij de rol van ceo tot vandaag, 29 september 2017, vervulde. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6213467). © Jaarbeurs IT Media.

5


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.