Managed hosting door True

CJIB trekt 34,5 miljoen uit voor ict-inhuur en werving

 

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Veiligheid en Justitie, heeft zes nieuwe ict-inhuurpartners aangetrokken. Het betreft Atos, CGI, IT Staffing, Ordina, Seven Stars (in combinatie met Brunel en Get There) en Sogeti. Daarnaast mogen Trainee Factory en de combinatie Seven Stars werving- en opleidingsdiensten verzorgen. De komende vier jaar verwacht het CJIB 34,5 miljoen euro aan ict-inhuurdiensten uit te geven.

CJIB is het inning- en incassobureau van de overheid, vooral bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het bureau ook de coördinatie van strafrechtelijke beslissingen voor zijn rekening neemt. Hierbij maakt het CJIB in toenemende mate gebruik van digitale middelen in de communicatie met burgers en ketenpartners en omgeving. Daarvoor heeft het extra ict-personeel nodig, onder meer ontwikkelaars (Java, Oracle), testanalisten en functioneel beheerders. Ook het aanvragen voor het inhuren van teams behoort tot de mogelijkheden.

De contracten met de voorkeursleverancier die in dit kader zijn aangetrokken, hebben een looptijd van vier jaar. De pot die het CJIB hiervoor te verdelen heeft, bedraagt naar schatting 32 miljoen euro.

Daarnaast heeft de uitvoeringsorganisatie de komende vier jaar 2,5 miljoen vrijgemaakt voor werving en opleiding. Trainee Factory en Seven Stars (in combinatie met Brunel en Get There) zijn geselecteerd voor het uitvoeren van de zogenaamde detavast-constructies. Bij deze constructie wordt een ict'er via een van deze intermediairs gedurende een bepaalde periode bij het incassobureau gedetacheerd én opgeleid, getraind en begeleid. Met als doel dat zo'n medewerker bij goed functioneren na de detacheringsperiode kan instromen in een functie bij het CJIB. De uitvoeringsorganisatie richt zich op recent afgestudeerden en om-, her- en bijscholers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6213284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.