Managed hosting door True

AMS-IX-ceo Job Witteman zwaait af

 

Job Witteman

Job Witteman, ceo van AMS-IX, verlaat per oktober dit jaar het bedrijf dat hij ruim zeventien jaar geleden oprichtte. Zijn functie op het internetknooppunt wordt op interim-basis vervuld door het huidige managementteam, bestaande uit Henk Steenman (cto), Saskia Poelman (cfo) en Jesse Robbers (cco). Het bedrijf zoekt in overleg met Witteman naar een nieuwe directeur.

Witteman richtte AMS-IX in 2000 op. Na 17,5 jaar vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdagingen. In de afgelopen jaren heeft hij Euro-IX opgericht, een platform voor Europese internetknooppunten. Naast zijn rol als AMS-IX-ceo is hij lid van de Amsterdam Economic Board en maakt hij onderdeel uit van de ledenraad van Rabobank Amsterdam.

Voor Witteman het Amsterdamse internetknooppunt opzette, was hij marketing executive bij UPC (Liberty / UCG) en GlobalOne/France Telecom. Daarnaast was hij betrokken bij de oprichting van de eerste pan-Europese commerciële ISP EUnet.

AMS-IX

Het internetknooppunt AMS-IX beschikt over zeven internet exchanges wereldwijd en bedient ruim negenhonderd klanten. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een groei van dertig procent en een omzetstijging van vijftien procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6175573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.