Managed hosting door True

Wigo4it selecteert Detron, HeadFirst en Linkit

Atos en Ordina raken klant kwijt

 

Selecteren

Wigo4it, de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht op het gebied van informatievoorziening, heeft Detron, HeadFirst en Linkit geselecteerd voor de inhuur van ict-specialisten. Het contract gaat in op 1 juli, heeft een looptijd van twee jaar en kan drie maal initieel met één jaar worden verlengd. In andere percelen wonnen IT-Staffing en Verdonck, Klooster & Associates ook inhuurwerk.

In totaal zette Wigo4it drie percelen in de markt voor de inhuur van externe medewerkers. Jaarlijks vertegenwoordigt de inhuur een bedrag van rond de negen miljoen euro. Zeventig procent hiervan is bestemd voor het eerste perceel; de inhuur van ict-specialisten. Het tweede perceel, de inhuur van interim-managers, consultants, businessprojectmanagers en programmamanagers, is goed voor een kwart van de waarde en de overige vijf procent is bestemd voor de inhuur van hr-medewerkers.

HeadFirst, Linkit en Verdonck, Klooster & Associates wonnen perceel 2, IT-Staffing won perceel 3.

6,3 miljoen euro

Detron, HeadFirst en Linkit zullen telkens in minicompetities gaan uitmaken hoeveel ict-specialisten iedere deelnemer aan Wigo4it mag leveren. Hierin wordt niet één winnaar telkens uitgeroepen, maar mogen alle drie de partijen kandidaten leveren die op gesprek mogen komen bij Wigo4it. De coöperatie beslist vervolgens zelf welke kandidaten het aanneemt, waarna de drie partijen kunnen gaan factureren. Jaarlijks zal zo ongeveer 6,3 miljoen euro tussen de drie worden verdeeld.

‘Wij zullen vooral infrastructuurmensen gaan leveren’, laat Tom Meulendijks, directeur Detron Detachering, aan Computable weten. ‘Hiervoor leveren we eigen mensen van wie wij weten dat zij capabel genoeg zijn om het werk bij Wigo4it te verrichten. Wij zullen minder ontwikkelaars aanbieden, daar zijn de andere partijen beter in.’

Detron, HeadFirst en Linkit kregen uiteindelijk de deal toegewezen nadat zeventien partijen zich voor het werk hadden ingeschreven.

Atos en Ordina

Met het selecteren van de drie partners voor de flexibele inhuur van ict-specialisten raken Atos en Ordina Wigo4it als klant kwijt. Beide ict-dienstverleners werden in 2013, overigens samen met Linkit dat onderdeel uitmaakte van een consortium met daarin ook Bartosz, DiVetro en Motion10, aangesteld voor dezelfde inhuur. Dat heeft Wigo4it niet gebracht wat het van tevoren bedacht had. Zo komt de gewenste digitale omgeving niet van de grond en moet één van de gemeenten in de coöperatie, Amsterdam, 3 miljoen euro extra uittrekken om de boel vlot te trekken. Dit is bovenop de 15,1 miljoen euro die Amsterdam al in dit project heeft gepompt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6037597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Wigo4it

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.