Managed hosting door True

Oracle grote buitenlandse banenmotor voor NL

 

Oracle

Ict-leverancier Oracle is een belangrijke buitenlandse banenmotor voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Dat stelt dat ict-bedrijven uit de VS een belangrijke bijdrage leveren aan de banengroei in Nederland.

Volgens EZ waren de investeringen van 350 buitenlandse bedrijven in 2016 goed voor 11.398 extra banen. De meeste ‘buitenlandse’ banen zijn, net als in 2015, gecreëerd door bedrijven uit de Verenigde Staten. Afgelopen jaar ging het om 4057 banen, die gepaard gaan met 768 miljoen euro aan investeringen. Na de VS volgen Groot-Brittannië, China, Japan en Frankrijk. De cijfers zijn afkomstig van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Dit is een agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken. Zij zijn samen verantwoordelijk voor Invest in Holland, dat buitenlandse investeringen in ons land faciliteert. 

'In de ict-sector kwamen er in 2016 het meeste banen bij door buitenlandse investeringen, in totaal ging het om 1.460 banen. De lijst van extra banen per sector wordt gevolgd door de sectoren life sciences & gezondheid (986 banen), transport & logistiek (759 banen) en agri-food (751 banen)', aldus NFIA.

Ict-bedrijf Oracle wordt als voorbeeld genoemd. Het bedrijf opende in 2016 een kantoor voor clouddiensten in Amsterdam. Dat moet tot medio 2017 ongeveer 450 banen opleveren. Momenteel telt Oracle Nederland 1100 medewerkers. 

Brexit

Het werk van het NFIA valt mede onder de verantwoordelijkheid van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ploumen: 'Nederland is een aantrekkelijk en solide land om in te investeren en dat moet je actief uitdragen. Zo zetten we dit jaar in het Verenigd Koninkrijk meer mensen in om internationale bedrijven optimaal te informeren die naar aanleiding van de Brexit naar Nederland kijken.'

Volgens EZ-minister Kamp bevestigen de cijfers opnieuw dat Nederland een aantrekkelijk land voor buitenlandse bedrijven is. 'Onze bevolking is hoogopgeleid, we hebben een uitstekende logistiek en infrastructuur en onze digitale voorzieningen behoren tot de wereldtop. We hebben het internationaal bedrijfsleven dus veel te bieden.' De minister stelt dat buitenlandse bedrijven voor negenhonderdduizend arbeidsplaatsen in Nederland zorgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5941112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.