Managed hosting door True

DUO reserveert 240 miljoen voor ICT-inhuur

 

Studenten

Uitvoeringsorganisatie DUO heeft voor de locatie in Groningen de komende vier jaar 240 miljoen euro gereserveerd voor de inhuur van externe ict'ers. Na een aanbesteding zijn tien voorkeursleveranciers geselecteerd die de organisatie voorzien van tijdelijke ict-inhuurkrachten. De geselecteerde partijen zijn: Atos, Centric, Get There, Cimsolutions, CGI, IT-Staffing, KPN Consulting, Ordina, Sogeti en SQL Integrator.

Er namen 21 partijen deel aan de aanbesteding. Onder de gekozen leveranciers wordt op jaarbasis voor zestig miljoen euro aan ict-werk ingehuurd. Met de gunning hoopt DUO de komende vier jaar zijn behoefte aan tijdelijke ict-medewerkers in te vullen. Het werk vindt in principe plaats vanuit Groningen, waar Duo gevestigd is.

DUO noemt in het aanbestedingsdocument geen specifieke projecten of piekperioden waarvoor de ict'ers worden ingehuurd. Het meldt in de gunning dat de ict-medewerkers op inhuurbasis werkzaamheden of prestaties verrichten ten behoeve van deelnemende diensten.

Grote ICT-werkgever

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is een uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid. Het financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. DUO is naar eigen zeggen één van de grootste ict-werkgevers van Nederland. Bij de organisatie werken 2500 mensen, waarvan een groot deel een ict-functie heeft.

Het voert bijvoorbeeld de bekostiging van het onderwijs in Nederland uit. De organisatie: 'Dat is een complex, financieel-technisch en juridisch proces dat binnen een absoluut betrouwbaar ict-traject uitgevoerd moet worden en waar miljarden in omgaan.'

Momenteel implementeert de organisatie ook de applicatie Facet. Met die applicatie kunnen scholen hun examens en toetsen digitaal afnemen. Er is twee jaar aan het product gewerkt, bestaande uit ontwikkeling, bouw en tests. Er worden 1,2 miljoen examens in afgenomen en moet op termijn het papieren examen volledig vervangen.

Vast personeel

Naast inhuur zoekt DUO ook naar vast personeel. 'We willen het aandeel vaste krachten uitbreiden. We hebben in 2016 vijftig vacatures vervuld en DUO zoekt in 2017 nog een keer tegen de honderd mensen', meldt Jaap Jansma, manager Overheids Datacenter Noord (ODC Noord). Die organisatie valt onder DUO en beheert het datacentrum in Groningen waar de rekencentra zijn ondergebracht van onder andere RDW (Rijks Dienst Wegverkeer), het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau), De Rechtspraak en verschillende ministeries.

DUO Zoetermeer

Voor de kleinere locatie van DUO in Zoetermeer is een aparte aanbesteding georganiseerd. Die mag ict'ers inhuren via Ordina, Brunel, Linkit, Atos, Fastflex en de combinatie Cimsolutions, VKA en SLTN. De geschatte van de vierjarige raamovereenkomst is 8,75 miljoen per jaar.
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5931468). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.