Managed hosting door True

Ricoh Nederland schrapt 220 arbeidsplaatsen

 

Ontslag afscheid opstappen

De directie van Ricoh Nederland heeft een reorganisatie aangekondigd, waarbij ongeveer 220 volledige arbeidsplaatsen worden geschrapt. Door de sanering wil het Japanse printer- en documentmanagementconcern de kosten terugbrengen en het huidige verlies van de Nederlandse organisatie binnen 24 maanden ombuigen naar winst. Ricoh Nederland heeft een omzet van zo’n tweehonderdvijftig miljoen euro en telt circa 1100 werknemers.

De ontslagronde zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2017. De directie van Ricoh Nederland heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad en de vakbonden geïnformeerd over haar voornemen. Het voorstel bevat een sociaal plan voor de 220 ontslagen medewerkers, dat ook outplacement-ondersteuning biedt. Bijna alle weggesneden functies zijn administratief (ondersteunend) van aard en betreffen de afdelingen marketing, financiën, personeelszaken en ‘delivery & fulfilment’.

Eind oktober 2016 stapte de toenmalige algemeen directeur Ricoh Nederland, Mark Boelhouwer, op wegens een verschil van inzicht met het Europese hoofdkantoor. Zijn opvolger is Raphaël Zaccardi zegt nu in een verklaring: ‘De aangekondigde maatregelen zijn bedoeld om in een zeer snel veranderende markt Ricoh opnieuw succesvol te maken, nog klantgerichter te laten werken en langdurige, rendabele groei te realiseren. We moeten de concurrentiekracht van Ricoh versterken door de organisatie op alle gebieden efficiënter te laten opereren. Tegelijkertijd dienen we onze kosten terug te brengen en elk onderdeel van onze bedrijfsvoering te stroomlijnen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5902781). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.