Managed hosting door True

ICT-ondernemer Marcel Schutte overleden

 

Marcel Schutte

Ict-ondernemer Marcel Schutte is afgelopen zondag na een kort ziekbed op 48-jarige leeftijd overleden. Hij richtte in de jaren ’90 zijn bedrijf Schutte Systems op dat later werd omgedoopt in Schutte Informatisering. Het bedrijf uit Lemelerveld bediende vooral de Oost-Nederlandse markt en fuseerde begin 2012 met Unica ICT tot het huidige Unica Schutte ICT.

De basis van zijn bedrijf legde Marcel Schutte begin jaren ’90, toen hij de opkomende pc-privémarkt aangreep om Schutte Systems op te richten. In eerste instantie was het bedrijf actief op de consumentenmarkt, maar een aantal jaren later stapte Schutte over naar de zakelijke markt. Onder de naam Schutte Informatisering groeide het uit tot een van de grotere lokale ict-dienstverleners. Schutte koos daarbij al vroeg voor het inrichten van eigen datacenters en werd daarmee een pionier op het gebied van clouddienstverlening.

In 2012 volgde een nieuwe mijlpaal in het bestaan van de onderneming: Schutte Informatisering fuseerde met de ict-divisie van technisch dienstverlener Unica, waarmee het huidige Unica Schutte ICT ontstond. In die combinatie groeide het fusiebedrijf uit tot een landelijke speler op de ict-markt, die uit meer dan 165 medewerkers bestaat en honderden klanten door heel Nederland bedient.

Volgens Unica Schutte ICT was Marcel Schutte een ‘inspirerende strateeg die een zeer informele en vriendschappelijke band onderhield met zijn medewerkers. Om die reden is de loyaliteit richting het bedrijf groot: binnen de organisatie zijn er tientallen medewerkers die al meer dan tien jaar met Marcel samenwerkten. Het verdriet onder het personeel is vanzelfsprekend groot.’ 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5899870). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.