Managed hosting door True

Politie-topvrouw wordt chef cybersecurity Deloitte

 

Politie-commissaris Inge Philips-Bryan (47) verlaat het korps en wordt directeur cybersecurity bij Deloitte. Ze start per 1 september 2016 in die nieuwe functie. Philips is plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche. In die rol is ze ook verantwoordelijk voor het Team High Tech Crime (THTC) van de politie.

Ze werkte zes jaar bij de politie en was daarvoor actief bij de AIVD. Bij de politie was ze verantwoordelijk voor de wet Computercriminaliteit III. In die nieuwe wet, die nog door de Tweede Kamer moet, wordt het aantal digitale opsporingsmogelijkheden uitgebreid.

In een interview met Computable licht Philips de motivatie achter haar carrièrestap toe. Ze stelt daarin onder meer dat ict nog onvoldoende verankerd is in het fundament van de politie en innovatie te langzaam verloopt. 'Dat komt doordat politiek en publiek bestuur de impact van ict onvoldoende begrijpen en ict en innovatie onvoldoende in het dna van de politie zit.' Philips uitte eerder in de Volkskrant kritiek op kabinetsplannen om enerzijds miljoenen te besparen op ict en anderzijds de digitale opsporing te verbeteren.

Er is ook lof voor de organisatie die ze achterlaat. Philips is trots op het functioneren van het Team High Tech Crime. Een speciale eenheid die zich richt op zware cybercriminaliteit. Ze is ook te spreken over de nieuwe korpschef, Erik Akerboom. Volgens Philips ziet hij in dat vernieuwingen op ict-vlak nodig zijn.

Deloitte

Philips over haar nieuwe baan bij Deloitte: 'Bedrijven spelen een steeds grotere rol in de aanpak van cybercrime. De politie werkt ook nauw samen met specialistische securityleveranciers. Bij de politie kon ik alleen overtreders aanpakken. Bij Deloitte ga ik de veertig grootste bedrijven van Nederland weerbaar maken tegen cybercrime.' Ze verwacht ook samen te werken met de politie die voor specifieke ict-vraagstukken gespecialiseerde bedrijven inhuurt.

Eind juni 2016 meldde De Telegraaf dat Philips deel uitmaakte van een groep leidinggevenden die hun ontslag heeft ingediend uit onvrede over de bedrijfscultuur en de aansturing van de organisatie. Philips nuanceert dat beeld. Ze vertelt dat er geen sprake is van een leegloop zoals de krant suggereert. 'Het klopt dat ik vertrek. Maar ik ga op goede voet weg', verzekert ze aan Computable.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5824470). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.