Managed hosting door True

‪Ictivity schoolt Air France-KLM in Microsoft 365

 

‪Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft Ictivity Training gekozen voor het trainen van ict-specialisten in collaboration-toepassingen van Microsoft. Een team van zowel KLM- als Air France-engineers wordt geschoold in Microsoft Office 365-onderdelen zoals Exchange, SharePoint en Skype for Business. Ook het gebruik van Microsoft PowerShell, voor het automatiseren van taken, komt aan bod. De trainingen worden individueel en klassikaal gegeven.

Air France gebruikte voorheen Lotus Domino en KLM zette Microsoft Exchange in. Het fusiebedrijf zit nu in een overgangsfase naar Microsoft Office 365 in de cloud. Om de vernieuwde ict-omgeving in goede banen te leiden, is gezocht naar een kennispartner die een groep ict-specialisten binnen de luchtvaartmaatschappij, het Air France-KLM Collaboration Team, zo efficiënt mogelijk kan trainen voor de overstap naar Microsoft Office 365.

Ictivity: 'Air France-KLM koos voor ons vanwege de combinatie van individueel begeleid leren en een specifiek voor Air France-KLM op maat gemaakte Engelstalige training die klassikaal wordt gegeven. Individueel begeleid leren is een leermethode waarin een training onder begeleiding van een ervaren docent wordt doorlopen. Op die manier kan specifieker worden ingegaan op persoonlijke leerdoelen en kunnen deelnemers in een eigen tempo de lesstof eigen maken', aldus de trainingsorganisatie.

Volgens de Ictivity kunnen dankzij deze aanpak de klassikale lessen worden verminderd van 37 naar 21 dagen en bespaart Air France-KLM zo’n 50 procent op de begrote kosten.‬ '‪Behalve kosten was een snellere doorlooptijd van de trainingen ook een belangrijke reden' aldus Ictivity.

Teambuilding ‬

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het online leerportaal. Cursisten geven zelf aan welke leermethode hun voorkeur heeft: opdracht gestuurd of theoretisch. 'Deze combinatie zorgt ervoor dat de medewerkers van Air France-KLM de complexe onderwerpen klassikaal, theoretisch krijgen aangereikt en daarna zelfstandig in een online omgeving met de opdrachten aan de slag gaan. Deze blijven zes maanden beschikbaar zodat iedere medewerker in zijn eigen tempo zich kan voorbereiden op het examen', aldus de trainingsorganisatie.

De trainingen dragen volgens de betrokkenen ook bij aan de teambuilding tussen medewerkers uit de Franse en Nederlandse organisatie van de luchtvaartmaatschappij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5786507). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.