Managed hosting door True

Coks Stoffer nieuwe directeur CSC Nederland

 

Coks Stoffer

Ict-dienstverlener CSC kondigt de benoeming aan van Coks Stoffer als de nieuwe algemeen directeur in Nederland. Stoffer is momenteel ‘chief sales & portfolio officer’ bij Capgemini in Nederland en werkte eerder onder andere in directiefuncties bij EDS en Cisco. Bij CSC wordt hij per 1 juli aanstaande verantwoordelijk voor de groei van het bedrijf, met de nadruk op gezondheidszorg en verzekeraars. Stoffer volgt Mark van Dijk op die CSC verlaat.

Coks Stoffer heeft zo’n vijfentwintig jaar managementervaring bij bedrijven in de financiële en ict-sector. Hij werkt nu nog bij Capgemini Nederland. Daar heeft hij de afgelopen jaren de commerciële verantwoordelijkheid gehad voor ‘applicatie services’ voor klanten in de publieke en de private sector. Dit betrof diensten op het gebied van applicatie-outsourcing en ontwikkeling.’

Eerder was Stoffer algemeen directeur bij Cisco Nederland waar hij verantwoordelijk was voor het versterken van de commerciële activiteiten. Ook zette zich daar in bij de invoering van het innovatieve smart cités-concept in een aantal Nederlandse steden. Stoffer vervulde gedurende deze periode diverse bestuursfuncties, bij onder meer Nederland ICT en VNO-NCW.

Craig Wilson, algemeen directeur ‘UK, Ireland & The Netherlands’ bij CSC zegt in een reactie. ‘We zijn er verheugd over Coks Stoffer, met zijn jarenlange ervaring en deskundigheid als algemeen directeur op nationaal en regionaal niveau en in diverse commerciële rollen, te kunnen verwelkomen bij CSC in Nederland.’

Hernieuwde groei

Stoffer is de opvolger van Mark van Dijk die in 2011 aantrad als algemeen directeur van CSC in Nederland. Van Dijk, die sinds 2001 bij CSC werkzaam is, leidde het bedrijf onder lastige marktomstandigheden en hield zich bezig met de consolidatie van het bedrijf. Hij voerde onder meer een reorganisatie door en moest de overgenomen zorgautomatiseerder iSoft integreren.

Met het aantrekken van Coks Stoffer als nieuwe directeur wil CSC een nieuwe fase van groei inluiden. Stoffer valt met de neus in de boter want CSC maakte vorige week bekend het onderdeel Enterprise Services van HPE naar verwachting over te nemen. Saillant detail: een groot deel van deze divisie komt voort uit de overname van EDS in 2008. Stoffer was nog enige tijd algemeen directeur EDS Nederland.

In Nederland werken er bij CSC in totaal vijfhonderd medewerkers. Van HPE is het aantal personeelsleden dat in Nederland overgaat naar het nieuwe fusiebedrijf nog niet bekend. Dat moet de komende maanden nog worden ingevuld, maar het zal naar schatting om vele honderden medewerkers gaan. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5770279). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.