Managed hosting door True

ICT Automatisering sluit Poolse divisie

 

exit

ICT Automatisering sluit zijn vestiging in Polen. Die gaat per 31 mei 2016 dicht omdat de activiteiten, ondanks een verbetering in het afgelopen jaar, niet levensvatbaar zijn. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. ICT Automatisering richt zich in zijn nearshore-strategie nu vooral op uitbreiding van de activiteiten van het Bulgaarse Strypes dat in 2014 werd overgenomen.

De Poolse divisie van ICT Automatisering richtte zich vooral op softwareontwikkeling voor de automotive-industrie. Het technisch personeel, zo'n vijftien man, wordt overgenomen door de Europese organisatie van de Japanse multinational Nippon Seiki dat ict-diensten levert aan de autoindustrie.

ICT Automatisering zou in Polen over 2015 een omzet van ongeveer een miljoen euro hebben behaald. Ceo Jos Blejie stelt dat het Bulgaarse Strypes wel een gezonde groei laat zien en de potentie heeft om het klantenbestand uit te breiden.

Agile

ICT Automatisering nam in 2014 het Bulgaarse Strypes over om naar eigen zeggen in te spelen op het tekort aan technische mensen in Nederland en te voorzien in de groeiende vraag naar Agile-softwareontwikkeling.

Daarbij werd Strypes Bulgaria gepresenteerd als een locatie voor nearshore ontwikkelwerk die een aanvulling vormde op de Poolse vestiging die vooral op de automotive-industrie gericht was.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5725378). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.