Managed hosting door True

Jaarbeurs strikt 's werelds grootste techfestival

Campus Party 2016

 

Campus Party

[Foto: Jaarbeurs]

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt dit jaar van 25 tot 29 mei Campus Party plaats. Het is voor het eerst dat het grootste techfestival ter wereld in Nederland wordt gehouden. Campus Party wil technische jongeren stimuleren en een broedplaats zijn van innovatie. Vijf dagen lang werken techtalenten en innovators samen aan toekomstgerichte oplossingen in hackathons, challenges en workshops van bedrijven als Rabobank, Achmea en Exact.

Van zorg tot onderwijs en van banken tot overheidsinstellingen; iedereen moet mee in het digitale tijdperk om bij te blijven. De noodzaak om te innoveren is onmiskenbaar en maakt de roep om technisch talent steeds groter. De tijd waarin een interessante bedrijfsnaam genoeg was om talent aan te trekken, is voorbij. De vraag is groter dan het aanbod, waardoor bedrijven steeds meer moeite hebben technisch personeel te bereiken.

De organisatie van Campus Party Nederland denkt hier een oplossing voor te bieden door het grootste techevent van de wereld naar ons land te halen. Het evenement is een platform waar innovators en technisch talent op een unieke manier in contact komen met bedrijven en instellingen.

Broedplaats voor innovatie

Campus Party is het eerste event in Nederland waarbij bedrijven vijf dagen lang jongeren kunnen stimuleren, werven en benutten voor de innovatie van hun eigen business. Het evenement biedt organisaties en instellingen de gelegenheid om hun vraagstukken voor te leggen aan het aanstormende talent van de toekomst. Het event is hiermee niet alleen leuk en uniek als hr- en marketingtool, maar ook als broedplaats voor innovatie. Het is een nieuwe aanpak om op vraagstukken in te spelen, waar meerdere gevestigde bedrijven nu mee worstelen: hoe trek ik nieuw talent aan? Hoe dragen we ons innovatief vermogen uit? En hoe spelen we in op de snel veranderende behoeften van onze doelgroep?

Jaarbeurs verwacht vijfduizend high-potentials die overdag aan mooie dingen werken en ’s nachts overnachten in een speciaal ingerichte hal met vijfduizend tenten. Geïnspireerd door nationale en internationale sprekers, gaan ze aan de slag in hackathons, challenges en workshops, uitgeschreven door diverse bedrijven en instellingen.

Aangezien het gaat om een festival, is er zeker ook ruimte voor vermaak. Zo zijn er gametoernooien, droneraces en cosplayclubs, en is er van alles te zien en te beleven op het gebied van robotica, virtual reality en 3D-printing.

Start-ups

Ook voor start-ups en investeerders biedt Campus Party mogelijkheden, onder andere in de vorm van een start-upmarkt en uitgebreide coachingsprogramma’s. Professionals helpen ondernemende jongeren van idee tot start-up, van prototype tot investering en van eerste klanten naar internationale groei.

‘Wij geloven dat getalenteerde jongeren geprikkeld worden door inhoudelijke uitdagingen en een werkgever vervolgens loyaal blijven door perspectief en toegang tot gelijkgestemden’, meent Campus Party-directeur Roderick Wijsmuller. ‘Jongeren willen in een vooruitstrevend bedrijf werken, waar innovatie en kennis worden gestimuleerd én gedeeld. Campus Party is een hr-, marketing- én innovatietool die het bedrijfsleven gaat opschudden. De festivalbenadering maakt het event uniek en creëert de mooie balans tussen werk en plezier.’

Tickets en meer informatie

Tijdens Campus Party spreken in ieder geval de volgende personen:

  • Dirk Ahlborn van Hyperloop Transportation Technologies
  • Nobelprijswinnaar Dan Shechtman
  • Bas van Abel de CEO van Fairphone
  • Camille François van het Berkman Center for Internet & Society van Harvard
  • Matthew Reyes van GoPro NASA


Tickets voor het event zijn verkrijgbaar via Campusparty.nl/tickets. Partner worden? Kijk op Campusparty.nl/partners.

Campus Party

Campus Party

[Foto: Jaarbeurs]

Campus Party begon in 1997 oorspronkelijk als lan-party in Spanje en is inmiddels onder techtalent  uitgegroeid tot een internationaal begrip. Er zijn al meer dan vijftig edities georganiseerd, waarbij in Mexico twintigduizend studenten deelnemen. De Jaarbeurs-editie is na Madrid, Berlijn en Londen de vierde Europese editie en is de eerste in Nederland. Naast vijfduizend deelnemers (Campusero’s) worden meer dan tweehonderd start-ups en duizenden bezoekers per dag verwacht.

Het ultieme doel is om van Campus Party een jaarlijks festival te maken, waar talent inzicht krijgt in de mogelijkheden van it en gestimuleerd wordt om mee te werken aan toekomstgerichte oplossingen. Daarnaast worden studenten gemotiveerd om samen met anderen nieuwe ondernemingen op te zetten, die gebruik maken van de toepassingen van technologie.

Om de aanwas van nieuw talent te stimuleren, is er tijdens deze eerste editie op zaterdag 28 mei 2016 een speciaal programma voor kinderen en jongeren, en een specifiek programma voor meiden en vrouwen die geïnteresseerd zijn in it, technologie en innovatie.

Campus Party is het grootste en meest centraal gelegen evenement tijdens Startup Fest Europe. Campus Party wordt ondersteund door de provincie Utrecht en gemeente Utrecht, met als mediapartners onder meer Tweakers, Emerce en Computable.  Ga voor meer informatie naar Campusparty.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5719264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.