Managed hosting door True

Forse groei voor Main Software 50

Softwarebedrijven zijn weer winstgevender

Partnerkanaal zorgt voor extra groei

 

Winst

Softwarebedrijven laten wederom een sterke en winstgevende groei zien. 50 procent van de deelnemers aan de Main Software 50 (editie 2015) groeit meer dan 20 procent op jaarbasis. Tijdens de prijsuitreiking van de Main Software 50 op 5 november 2015 bij de Harbourclub in Amsterdam blijkt dat het aantal inschrijvingen ruim 21 procent hoger ligt dan vorig jaar. Ook dit jaar streden de softwarebedrijven mee naar de prijs van het meest succesvolle software bedrijf van Nederland. Presentatie van het event lag in handen van René de Monchy (BNR Nieuwsradio) en keynote speaker van de middag was Peter Jacobs (cio van ING Netherlands).

Voor het vierde jaar op rij hebben software-investeerder Main Capital en brancheorganisatie Nederland ICT de handen ineengeslagen om de Nederlandse softwaresector, als aanjager van groei en innovatie, beter zichtbaar te maken bij het grotere publiek. Bij het tot stand komen van de lijst wordt gekeken naar omzetgrootte, omzetgroei, mate van recurring omzet, omzet via partners, mate van internationalisatie en winstgevendheid. Onafhankelijk onderzoeksbureau Dialogic treedt hierbij op als audit partner van Main Software 50.

Voiceworks en SpamExperts

Voiceworks, actief in voice-over-ip (VoIP)-technologie, heeft dit jaar de prijs voor meest succesvolle softwareonderneming gewonnen. Voiceworks scoort zeer sterk op belangrijke criteria zoals totale omzetgroei en realisatie van cloudomzet. Bovendien heeft de onderneming succesvol een partner/reseller-kanaal opgezet wat leidt tot schaalbare uitbouw van de business. De tweede prijs ging naar Fortes, software specialist in performance- en projectmanagement-oplossingen. Op de derde plaats komt Mavim, leverancier van business process management-software.

SpamExperts, leverancier van anti-spam and security solutions, mocht de award voor Cloud Champion in ontvangst nemen. Zij wisten van alle deelnemers het hoogste percentage cloudomzet te genereren. De Highest Growth award ging dit jaar naar Friss, actief in risicosoplossingen voor de financiële sector, die de hoogste absolute omzetgroei heeft behaald.

Omzetgroei

De totale omzet van de top 50 bedrijven bedroeg 551 miljoen euro (cijfers over 2014), dit is een stijging van 13 procent ten opzichte van 2013. Van de deelnemers groeide 50 procent van de bedrijven meer dan 20 procent op jaarbasis. De mediaan van de omzetgroei is 21 procent. Ook de groeiverwachting is sterk: 64 procent van de bedrijven verwacht de komende twee jaren met meer dan 20 procent te groeien.

Het percentage internationale omzet neemt dit jaar wederom verder toe naar gemiddeld 25 procent van het totaal. Nederlandse softwarebedrijven zijn steeds beter in staat hun software in het buitenland te verkopen. Daarbij haalt 24 procent van de bedrijven zelfs meer dan 50 procent van de omzet uit het buitenland.

Partnerkanaal

Inzetten op een partnerstrategie resulteert in extra groei. Bedrijven die tussen de 10 en 50 procent van hun omzet generen via het partnerkanaal groeien met 23 procent in omzet. Het percentage partner omzet blijft relatief constant op gemiddeld 14 procent van de totale omzet. Softwarebedrijven lukt het goed om winstgevend te groeien. 64 procent van de bedrijven realiseerde een winstmarge van meer dan 10 procent en 24 procent van de bedrijven realiseerde zelfs meer dan 20 procent.

Softwarebedrijven investeren meer dan gemiddeld in onderzoek en ontwikkeling. 86 procent van de deelnemers investeert meer dan 10 procent van de omzet in r&d. Gezamenlijk hebben de Main Software 50-bedrijven 4536 fte in dienst, een toename van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde omzet per fte is 122 duizend euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5640385). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.