Managed hosting door True

Sanderink rijkste ICT'er in Quote 500

Topman Centric staat op 34-ste plaats

 

Gerard Sanderink

Gerard Sanderink is de hoogstgenoteerde ict-ondernemer in de Quote-500 van 2015.

Gerard Sanderink, topman van ict-bedrijf Centric, is de rijkste ondernemer binnen de Nederlandse ict-sector. Hij wordt op de voet gevolgd door en Arthur Del Prado, oprichter van chipmachinefabrikant ASM International (ASMI). Het vermogen van Sanderink wordt geschat op 475 miljoen euro. Del Prado zou een vermogen hebben van 465 miljoen euro. Die bedragen zijn goed voor respectivelijk de 34-ste en 35-ste plaats in de Quote 500. Dat blijkt uit de nieuwe lijst van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland van zakenblad Quote.

De lijst werd doorgespit door techsite Apparata dat uit de ranglijst de ict-ondernemers destilleerde. Daarbij moet worden gezegd dat Sanderink naast zijn activiteiten voor Centric een groot deel van zijn vermogen buiten de ict vergaart. Hij is ook de man achter ingenieursbureau Oranjewoud dat via overnames in het buitenland (ondergebracht in de Antea Groep) en de overname van Strukton in 2010 zijn vermogen heeft opgebouwd.

De definitie ict-ondernemer is ook altijd discutabel, zo ziet chipmachinebouwer ASML zich niet als een ict-bedrijf. En zoals Apparata het verwoordt: 'Als we naar de investeringen van onze Quote 500-vrienden gaan kijken is iedereen linksom of rechtsom wel ergens betrokken bij een tech-startup. Al was het maar dat ze een webshopje hebben gecrowdfund.'

TomTom

Dat in het achterhoofd houdende, vinden we Peter-Frans Pauwels van TomTom terug op plaats 40 met een vermogen van 410 miljoen euro. Trust-topman Michel Perridon (plaats 64) is goed voor 285 miljoen euro. Op plaats 89 staan vader en zoon Gerrit en Hans Mulder van zorgautomatiseerder Chipsoft.

Op plaats 104 staat oud-KPN topman Ad Scheepbouwer, tegenwoordig actief voor webwinkel Wehkamp, zijn vermogen: 180 miljoen euro. Paul Baan (plaats 141) is goed voor 135 miljoen euro.

Adyen

Een nieuwkomer dit jaar is Pieter van der Does ( plaats 248) die dankzij betaalplatform Adyen zijn vermogen volgens Quote op 85 miljoen euro ziet uitkomen.

Verder noemt Apparata onder meer Dick Slinderland, eigenaar van Alphatron, leverancier van radarapparatuur. Ook Con Zwinkels (plaats 443) grootaandeelhouder van de van oorsprong Haarlemse hostingpartij Leaseweb staat in de lijst. Quote schat zijn vermogen op 48 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5640381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.