Managed hosting door True

Nederlander in de top van HP in Europa

 

De Nederlander Olaf Swantee (39) zal met ingang van 1 mei , het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) de Customer Solutions Group (CSG) van HP in Europa gaan leiden als Senior Vice President.Hij volgt daarmee Walther Thyggesen op die Vice President en Managing Director van HP Denemarken is geworden.

Swantee is aangesteld om in EMEA het go-to-market model van HP verder uit te bouwen en daarmee de verkoopdoelstellingen te verwezenlijken.

Momenteel is de nieuwe topbestuurder nog Managing Director en Vice President voor CSG voor een deel van Europa t.w. GWE, waaronder de Benelux, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië en de Baltische staten vallen.

Swantee heeft vele functies binnen HP en het voormalige Compaq bekleed, waaronder Vice President in Europa voor Enterprise Sales. In die functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het implementeren van de nieuwe verkoopstrategie en het versterken van de partnerships met HP’s enterprise klanten in Europa. Verder was hij Vice President voor HP’s Network Storage Solutions-groep in EMEA.

In de periode voorafgaand aan de fusie met Compaq, was Swantee Director van de Enterprise Storage Group voor Compaq in EMEA. Daarbij was hij onder andere verantwoordelijk voor het management en de strategie op het gebied van bedrijfsopslagsystemen.

Eerder was Swantee lid van het managementteam van het voormalige Compaq Zwitserland en vervulde hij diverse managementfuncties bij Digital Equipment Corporation (DEC) in Europa. Ook was hij Executive Assistant van de CEO van DEC. Voordat hij bij Digital in dienst trad, was Swantee werkzaam in de verkoop en marketing van Compaq’s Export-divisie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/551436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.