Managed hosting door True

Quintor start Java traineeship voor starters

 

Softwareontwikkelaar Quintor start een eigen opleiding voor young professionals. Dit opleidingsprogramma leidt starters op tot Java experts in een enterprise omgeving.

Uit verschillende onderzoeken van onder meer branche organisatie Nederland ICT, maar ook uit vele andere onderzoeken (UWV en  Intermediar.nl) komt een steeds groter wordend tekort van goed geschoolde it’ers naar voren. Vanuit de opleiding Informatica (HBO/WO) worden studenten opgeleid tot software ontwikkelaar, hierbij wordt de basis gelegd. Quintor merkt echter dat er nog een behoorlijke kloof zit tussen de schoolbanken en het meewerken aan daadwerkelijke projecten. Quintor speelt op deze groeiende vraag in met het Young Professional programma. Daarnaast wordtj dit programma gebruikt ook om middelbare scholieren enthousiast te maken om Informatica te gaan studeren. 

Java expert in enterprise

Het programma begint met de masterclass Java. Een fulltime trainingsprogramma van elf weken waarin starters worden opgeleid tot Java expert in een enterprise omgeving. Het programma bestaat uit een combinatie van theoretische kennis afgewisseld met praktijkopdrachten onder begeleiding van ervaren Java architecten. Aan de hand van een realistische praktijkcase duiken ze in frameworks zoals Spring, Hibernate, Junit, Mockito, Gradle en AngularJS. Ook thema’s als beveiliging, Web-scale, code kwaliteit en ontwikkelstraten komen aan bod. De masterclass eindigt met een aantal certificeringen op het gebied van Java (OCA / OCP Java 7) en als certified Scrummaster. Daarnaast wordt met de hele groep een bezoek gebracht aan Devoxx in Antwerpen.

Na de Masterclass kunnen de young professionals aan de slag met echte projecten waarbij de opgedane kennis in de praktijk wordt toegepast. Gedurende het Young Professional traject worden zij verder opgeleid tot senior Java expert en volgt er een aanvullende inhoudelijke training.

Senior programma

Het Quintor Young Professional programma duurt in totaal twee jaar  en gaat op 1 september 2015 van start in Amersfoort en Groningen. Daarnaast is de softwareontwikkelaar nu aan het kijken naar de mogelijkheden voor een studietraject voor senior ict-professionals. Robert Tinga, corporate recruiter bij Quintor, vindt namelijk dat er ook een mogelijkheid moet zijn voor ict-experts met ervaring in de markt, maar die minder bedreven zijn met de programmeertaal Java.  Er is een grote vraag in de markt waar ervaren professionals ook aan kunnen bijdragen. Voor dat programma zijn er nog een aantal uitdagingen te overwinnen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5410508). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.