Managed hosting door True

Procam leidt IT’ers op tot Java-specialist

 

Talentontwikkelaar Procam introduceert een nieuw Java-talentenprogramma, waarbij afgestudeerde it'ers in twee jaar worden opgeleid tot Java-specialist. De student volgt eerst een Java bootcamp van een maand en gaat daarna 23 maanden aan de slag bij een gekoppelde organisatie. Procam heeft het programma opgezet vanwege het tekort aan Java-ontwikkelaars.

Uit een recent onderzoek van It-detacheerder iSense ICT Professionals blijkt dat de vraag naar Java-programmeurs stijgt. Zo werden er in de eerste drie maanden van 2015 ruim 2650 vacatures geplaatst voor Java-specialisten. Begin 2013 waren dit er negenhonderd minder. Talentontwikkelaar Procam speelt met het nieuwe Java-talentenprogramma in op de stijgende vraag naar Java-specialisten.

Het nieuwe talentenprogramma heet de Java Vliegroute. Dit is een uitbreiding op het bestaande Talentwings programma. Procam koppelt jonge it-studenten aan een organisatie en helpt hen hierbij de brug te leggen tussen studie en een baan. De Java Vliegroute richt zich op jonge academici en hbo’ers met een it-diploma of bètadiploma met it-component. Zij kunnen zich aanmelden voor het tweejarige talentenprogramma. 

Java Vliegroute

Het programma bestaat uit drie fases. Allereerst doorloopt de it’er de Fundamentals-fase die onder Talentwings valt. Hierbij krijgt de student basiskennis op gebied van Agile, Scrum, html5, xml en Javascript. Daarna wordt de student gekoppeld aan een organisatie en gaat de Java Vliegroute van start. De student volgt als eerste een Java bootcamp van vier weken. Hierin krijgt de it’er trainingen in de Java SE Fundamentals en maakt kennis met Object Oriented Analyse & Design met een UML Casus. Hierna behalen zij het OCA Java SE Programmer certificaat.

Met het Java-certificaat op zak gaat de deelnemer voor 23 maanden aan de slag bij de gekoppelde organisatie. Hierbij begeleidt Procam de student op functioneel en persoonlijk gebied en met de loopbaan. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar welke competenties de deelnemer nodig heeft binnen de organisatie en hoe de student deze gaat ontwikkelen. Als de student het tweejarige programma heeft afgerond gaat hij/zij volledig in dienst bij de gekozen opdrachtgever.

Nieuw schooljaar

Procam start in september 2015 met de Java vliegroute. De talentontwikkelaar verwacht te starten met klassen van zo’n tien tot vijftien afgestudeerden. Op basis van het aantal aanmeldingen zal worden bepaald hoeveel klassen er starten. De studenten gaan aan de slag bij zo'n drie tot zes bedrijven. Om welke bedrijven dit gaat kan Procam nog niet zeggen.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5274242). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.