Managed hosting door True

Belastingdienst gaat honderden ICT'ers werven

 

Belastingdienst

De Belastingdienst gaat 1500 nieuwe mensen werven. Het gaat onder andere om ict'ers, econometristen, data-analisten en hogeropgeleiden die een vergaande automatiseringsslag bij de fiscus gaan uitvoeren. Aan de andere kant verdwijnen ongeveer vijfduizend functies bij de Belastingdienst. Die functies vervallen doordat taken steeds meer worden geautomatiseerd. Dat personeel moet op een andere plek binnen de overheid herplaatst worden.

De fiscus start vandaag een wervingscampagne waarbij het onder meer op zoek gaat naar ict'ers. Hoeveel het er precies zijn, kan de Belastingdienst op dit moment niet aangeven. Naar verwachting gaat het om honderden ict'ers

De Belastingdienst bevindt zich in een transformatie waarbij steeds meer taken geautomatiseerd worden. Daarbij richt de fiscus zich steeds meer op data-analyse en opsporing van fraude via geautomatiseerde systemen. Daardoor verandert ook de rol van ict'ers van het draaiend houden van systemen naar het aanpassen van de ict aan die nieuwe doelstellingen.

De Belastingdienst zet vol in op cloudtechnologie. De eerste omgevingen zijn al operationeel en er is een stappenplan in de maak waarin staat aangeven wanneer applicaties worden uitgefaseerd of gemigreerd.

Directieleden weg

Gisteren werd bekend dat er ongeveer 5000 banen verdwijnen bij de Belastingdienst. De werknemers die hun baan kwijtraken, moeten binnen drie tot vijf jaar een andere baan vinden binnen de overheid. Ook vertrekken vijf van de huidige veertien directieleden.

Bonden verwachten dat de reorganisatie vooral de laagst betaalde medewerkers van de Belastingdienst zal treffen. Een bestuurder meldt aan dagblad NRC: 'Die zijn al eens eerder overtollig verklaard. En nu zouden er vijfduizend van hen in een aparte werkorganisatie worden neergezet, officieel om hen naar ander werk te begeleiden. De ervaring leert dat zo'n constructie het voorportaal voor werkloosheid is.'

Er werken nu ongeveer 3500 mensen bij de Belastingdienst in ict-gerelateerde functies. Het gaat om ontwerpers, architecten, programmeurs, systeembeheerders en cio's.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5270543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.