Managed hosting door True

IT-professionals bevinden zich in luxepositie

 

Er is een aanhoudende groeiende vraag naar it-professionals. In het eerste kwartaal van 2015 is de vraag naar it-professionals gegroeid met 6 procent. Dit terwijl er een schaarste is aan hoogopgeleide it’ers. De professional is zich hiervan bewust en bevindt zich in een luxepositie. Dit blijkt uit onderzoek van detacheerder Yacht. Het bedrijf is van mening dat de markt de it-professionals beter moet verleiden.

Ten opzicht van het laatste kwartaal van 2014 is het aantal openstaande vacatures toegenomen met 6 procent tot 39.500. Hierbij is een verschuiving te zien bij de gevraagde functies. De meeste vraag blijft bij specifieke softwareontwikkelaars. De vraag naar security officers is gestegen tot 21 procent, terwijl de vraag naar projectmanagers & SAP-specialisten afneemt.

Hoogopgeleide it’ers staan vaker open voor een nieuwe baan dan hoogopgeleide werknemers in andere sectoren. Voor latent werkzoekende is het belangrijk dat een nieuwe baan vooruitgang biedt op de huidige baan. It-professionals hechten echter meer waarde aan salaris, goede thuiswerkmogelijkheden en locatie (arbeids)voorwaarden. Van de it’ers is 65 procent latent (afwachtend), tegenover een gemiddelde van 60 procent. Slechts 8 procent van de it-professionals is actief op zoek naar een nieuwe baan.

Persoonlijke aandacht

Yacht stelt dat de hoogopgeleide it’ers moeten worden verleid door de arbeidsmarkt. ‘Professionals zijn zich bewust van hun schaarste en wanen zich hiermee in een luxepositie op de arbeidsmarkt. Dit vraagt om het uiterste van bedrijven in hun zoektocht naar goede mensen. Het is zaak it-professionals pro-actief te benaderen en de markt en hun drijfveren te kennen. Dit verhoogt de kansen om snel in te kunnen spelen op de grillige en hoge vraag’, aldus Arco Elsman, directeur IT Yacht.

Elsman stelt dat het werven van it-professionals begint bij persoonlijke aandacht. ‘Vermijd standaard e-mailberichten. Investeer liever tijd in het ontdekken van wat mensen echt willen en wat jou als organisatie onderscheidt. Vaak is de vraag of professionals voldoende uitdaging treffen belangrijker dan het logo op de gevel. Neem dat vervolgens als uitgangspunt voor een gesprek en leg uit waarom de opdracht of functie een verrijking kan zijn voor iemand. Dat is waar professionals enthousiast van worden, die willen niet stil staan. Tot slot, bouw en onderhoud een vertrouwensrelatie.  Professionals staan graag in contact met bedrijven die streven naar vooruitgang.’

Beroepen en arbeidsmarkt survey

Yacht doet continue onderzoek naar de Nederlandse beroepsbevolking. Aan de jaarlijkse beroepen en arbeidsmarkt survey (bas) hebben ongeveer tienduizend respondenten deelgenomen. Het onderzoek is in samenwerking met moederbedrijf Randstad en Tempo-Team.

Top 3 it vacatures in aantallen

Top 3 it vacatures in % stijging

Softwareontwikkelaar

16.500

Security Officer

21%

Technisch Beheerder

5.960

Informatie analist

14%

Informatie Analist

2.750

Test offficer

14%

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5269652). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.