Managed hosting door True

Aantal vacatures ICT-branche opnieuw gestegen

1 op de 10 vacatures is een ICT-functie

 

Het aantal gepubliceerde ict-vacatures is in het eerste kwartaal van 2015 met 14 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Daarmee steeg het aantal ict-vacatures harder dan het aantal vacatures over de hele breedte van de arbeidsmarkt. Dat nam 11 procent toe. De cijfers komen uit de European Job Index van recruitmentorganisatie Robert Walters.

'De it-sector blijft koploper op het gebied van het aantal geadverteerde vacatures en met een stijging van 14 procent vergeleken met vorig jaar, houdt de groei van de sector aan', schrijft de hr-oganisatie. Absolute aantallen worden niet genoemd, maar Robert Walters stelt dat het huidige aanbod aan it-vacatures in Nederland 10,04 procent uitmaakt van alle geadverteerde vacatures.

Volgens de recruiter draagt een groeiend ondernemersvertrouwen bij aan de groei. Het ziet ook de vraag naar managers toenemen. 'Bij het aantal vacatures voor managementposities, dat dit kwartaal met 15 procent steeg, is met name vraag naar middenkader en senior management.'

Het ziet ook groei in het aantal vacatures voor secretariële functies en business support zoals verkoop binnendienst, ordermanagement en klantenservice, die met zo'n 38 procent toe zijn genomen vergeleken met het eerste kwartaal van 2014 en 14 procent sinds het vierde kwartaal van 2014. Volgens de recruiter zijn bedrijven vooral op zoek naar kandidaten die naast Engels en Nederlands ook andere talen spreken.

Van baan wisselen

Rob Vermaak, managing director van Robert Walters Benelux: 'Het vertrouwen in het herstel van de markt neemt toe en dit vertaalt zich in een vraag naar professionals op alle niveaus. Kandidaten zijn bovendien sneller geneigd om van baan te veranderen en staan open voor nieuwe mogelijkheden. We zien dat ook starters en professionals met minder dan drie jaar ervaring vertrouwen hebben in hun kansen op de arbeidsmarkt, en dat is een positief signaal.'

Afname vacatures banken

Zowel bij banken als in de detailhandel waren er 10 procent minder personeelsadvertenties ten opzichte van Q1 2014. In het vierde kwartaal van 2014 was dat verschil nog 20 procent met hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor.

'Dat wijst erop dat er over de gehele linie minder ontslagen zijn', licht de recruiter toe. 'De sector ligt echter nog steeds onder vuur na een aantal geruchtmakende zaken, waarbij de beloningen van bestuurders onderwerp van discussie waren in de media en de politiek.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5259286). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.