Managed hosting door True

Loon ICT'er daalt, maar baantevredenheid groeit

 

Ict’ers verdienden in 2014 gemiddeld 14,70 euro (bruto) per uur. Dit is een daling van 40 cent ten opzichte van het jaar daarvoor (15,10 euro). Dit blijkt uit onderzoek van stichting Loonwijzer in opdracht van vacaturewebsite Monsterboard. 39 procent van de ict’ers is tevreden met z'n loon, maar 38 procent staat open voor een nieuwe baan.

Het gemiddeld bruto uurloon is in 2014 met 2,6 procent gedaald naar 14,70 euro. Dit bedrag ligt 30 cent boven het landelijk gemiddelde. 39 procent van de werknemers is tevreden met hun loon, een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. Hiermee zijn de ict’ers, op het onderwijs en marketing na, het meest tevreden met hun loon. De onzekerheid over het inkomen is gedaald naar 11 procent. Ict’ers voelen zich, in vergelijking tot andere sectoren, het meest zeker over hun inkomen.

Baantevredenheid

Ook de baantevredenheid bij ict’ers is volgens het onderzoek licht toegenomen naar 62 procent. Dat ligt iets onder het landelijk gemiddelde van 65 procent. Medewerkers in de it en telecom zijn het meest tevreden met hun baanzekerheid (86 procent). 69 procent is tevreden met zijn werkplek, 80 procent met collega’s en 64 procent met zijn leidinggevende.

67 procent van de werknemers in de ict verwacht komend jaar bij de huidige werkgever te blijven. Toch staat 38 procent open voor een andere baan. 9 procent van de ict'ers is actief op zoek naar een nieuwe baan. In 2015 verwacht 13 procent dat er dit jaar nog meer ontslagen zullen vallen. 68 procent rekent op een promotie en 65 procent op een loonsverhoging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5258417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.