Managed hosting door True

ICT Automatisering slaat weg omhoog in

Automatiseerder helpt InMotion bij bouw raceauto

 

Groei

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht zag zijn omzet in 2014 met 4 procent stijgen tot 63 miljoen euro (2013: 60,8 miljoen). Het bedrijf verkocht meer softwarelicenties en wist meer directe medewerkers bij klanten weg te zetten. ICT Automatisering wist daarnaast het verlies uit 2013 van 1,1 miljoen euro om te buigen naar een winst van vijf miljoen euro. Die toename is voor een groot deel toe te schrijven aan een belastingvoordeel vanwege het stopzetten van de Duitse activiteiten.

De groei zat 'm vorig jaar met name in de divisies Machine & Systemen (inclusief Energie & Zorg) en Industriële Automatisering. De andere onderdelen - Logistiek, Autoindustrie en Kwaliteitsdiensten - wisten hun omzet op peil te houden in vergelijking met 2013. Dat gold ook voor de joint venture InTraffic; onder de streep haalde ICT Automatisering een winst van drie ton uit deze spoorautomatiseerder.

Volgens topman Jos Blejie was 2014 een overgangsjaar. Het bedrijf besloot te stoppen met de verliesgevende Duitse activiteiten en verkocht deze in augustus aan de Franse technische dienstverlener Alten. Daarnaast deed het bedrijf een aantal investeringen om hiermee zijn positie als multidisciplinaire systeemintegrator te versterken. Zo sloot het een nauwe samenwerkingsovereenkomst met het Amerikaanse LogicNets, een leverancier van beslissingsondersteunende software. ICT Automatisering gaat deze software in Nederland op de markt brengen.

Verder kondigde het eind 2014 de overname van het Bulgaarse softwarebedrijf Strypes aan. Hiermee wil ICT Automatisering zijn ontwikkelcapaciteit op het gebied van ingebouwde software vergroten. De topman is optimistisch over de verwachtingen in 2015 en voorziet een verdere verbetering van de operationele winst uit lopende activiteiten.

Le Mans

Recent kondigde ICT Automatisering alvast een nieuwe samenwerking aan met Stichting Automotive Technology InMotion (InMotion). Dit is een raceteam, geformeerd uit studenten van TU Eindhoven en de Hogeschool Fontys. InMotion wil met zijn IM01-raceauto meedoen aan de 24uur van Le Mans in 2017 en een snelheidsrecord vestigen op de beroemde Nürburgring Nordschleife.

ICT Automatisering gaat samen met de studenten de ecu's (electronic control units) voor de IM/e ontwikkelen. Dit is een voorloper van de IM01; de bedoeling is om een elektronisch testplatform te ontwikkelen dat straks kan worden ingezet bij de bouw van de IM01-raceauto.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5240342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.