Managed hosting door True

Gratis training voor werkloze ICT'er

 

Opleiding volwassenen educatie

Opleider Quint Wellington Redwood en uitkeringsorganisatie UWV bieden werkzoekende ict'ers die een WW-uitkering ontvangen gratis ict-trainingen aan. Het gaat bijvoorbeeld om trainingen op het gebied van it-servicemanagement, Lean it en projectmanagement. Quint stelt per opleidingssessie een aantal plaatsen beschikbaar. Werkzoekenden kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend cv aanmelden.

De aanbieder van trainingen Quint Wellington Redwood en de uitkeringsinstantie UWV hopen door de samenwerking het dreigende tekort aan gekwalificeerd ict-personeel op te vangen en ict'ers die in de WW zitten weer aan het werk te krijgen. 'De samenwerking slaat een brug tussen vraag en aanbod van personeel in een snel veranderende ict-arbeidsmarkt', stelt Mireille van Kol, directeur Quint Academy. Ze vertelt aan Computable dat Quint het initiatief nam om samen met UWV het UWV@QuintAcademy-programma op te zetten.

Kol verwacht dat per training zeker twee tot drie werkzoekenden deel zullen nemen. Het gaat om opleidingen die vaak worden aangeboden als een combinatie van e-learning en bijeenkomsten op locatie. Ze is niet bang dat de deelname van WW'ers zal leiden tot scheve gezichten bij cursisten die wel voor de training betalen. 'Ik denk dat mensen elkaar dat gunnen. We hebben dit programma ook opgezet vanuit onze sociale verantwoordelijkheid.

Gekwalificeerd personeel

Uit onderzoek van UWV naar de werkgelegenheid in de ict-sector blijkt een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel, met name op hoger beroepsniveau. 'Deze sector ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom van belang om te investeren in instroom en opleiding van werknemers. Daarbij biedt de ict-sector ook instroomperspectief voor mensen in de WW, mits zij voldoende op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen', reageert UWV-onderzoeker Kees van Uitert.

Marieke Duijndam, landelijk adviseur werkgeversdiensten UWV: 'Wij ondersteunen dit soort initiatieven, aangezien skills en vaardigheden van zeer groot belang zijn in de ict-sector. Ze vergroten de kans om een baan te vinden, versterken de kandidaat en kunnen de mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen. Daarnaast vergroten het netwerken en de contacten tijdens een training de kans op een baan.'

 

Opleiding voor 50-plussers

Eerder maakte uitkeringsinstantie UWV bekend dat het samen met de Hogeschool E3 in Maastricht een ict-opleiding start die speciaal is gericht op 50-plussers. Dat initiatief is gestart omdat er in Limburg een tekort is aan informatici. Daar komt bij dat bijna de helft van de mensen met een WW-uitkering momenteel ouder dan vijftig jaar is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5234910). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.