Managed hosting door True

DPA gooit definitief handdoek in de ring bij ICT

 

DPA heeft zijn aandelenbelang van 20,4 procent in ICT Automatisering verkocht aan de grootaandeelhouders Optiverder en Project Holland Deelnemingen. In 2013 stuurde de detacheerder van hoogwaardig personeel tevergeefs aan op een fusie met ICT Automatisering. Het bestuur en de raad van commissarissen van de systeemintegrator/technisch dienstverlener waren daar niet van gediend en gingen niet in op de diverse voorstellen van DPA.

De verkoop van de in juni 2013 aangekochte 1.784.189 aandelen resulteert na verrekening van de vergoedingen van de begeleidende partijen voor DPA in een opbrengst van 5,80 euro per aandeel. Dat is een opbrengst van ruim tien miljoen euro, een een boekwinst van ongeveer 2,3 miljoen euro.

Volgens DPA was ICT Automatisering beter af bij een fusie met de detacheerder dan met de in 2013 aangekondigde overname van ingenieursbureau en softwarebouwer Brandfort. Volgens DPA bood een fusie 'aanzienlijke voordelen door de schaalgrootte en synergiën'. Dat vond ICT Automatisering niet, al ketste de overname in 2014 van Brandfort wel af. Aandeelhouder DPA maakte daarop geen nieuwe avanches en besloot dus recent zijn belang in ICT Automatisering geheel van de hand te doen.

Op de vraag waarom DPA het belang van de hand deed, antwoordde bestuursvoorzitter Eric Winter tegenover ABM Financial News dat het belang goed verkoopbaar was. Er was 'appetite in de markt', aldus de topman.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5232262). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.