Managed hosting door True

Intermediair Brainnet neemt Infraflex over

 

Brainnet, specialist op het gebied van flexibele inhuur van personeel, heeft Infraflex overgenomen. Daarmee breidt de broker uit Nieuwegein zijn portfolio uit met een ingenieurstak. Infraflex uit Utrecht werd in 1997 opgericht door Grontmij Nederland, HaskoningDHV en Movares Nederland en is gespecialiseerd in werving en selectie van interimmers, zzp’ers, contractors en freelancers op met name railinfratechniek. Brainnet is van oudsher sterk op het gebied van het regelen van tijdelijke ict'ers en biedt daarnaast aanvullende diensten als leveranciers- en contractbeheer en inkoop-outsourcing.

Brainnet had in 2013 een omzet van 262 miljoen euro; Infraflex, dat ook actief is onder de handelsnaam Myflex, realiseerde in dat jaar een omzet van 35 miljoen euro. De drie oprichters, Grontmij, HaskoningDHV en Movares, blijven, na verkoop van hun aandelen, nog vijf jaar als afnemer aan Infraflex verbonden. Het drietal verkoopt de aandelen, omdat de inhuurtaken van Infraflex niet meer zouden aansluiten bij de kernactiviteiten van het drietal. De verkoopsom wordt niet bekendgemaakt.

Brainnet is actief op een markt waar ook andere (ict-)intermediairs zoals Headfirst en IT Staffing opereren. Met de overname van Infraflex verbreedt het bedrijf zijn portfolio met ingenieurs en zegt het zijn marktaandeel op de markt van flexibele inhuur daarmee te kunnen vergroten.

Banken

Brainnet is opgericht in 1996 als broker voor klanten die tijdelijk op zoek zijn naar ict-personeel. In de jaren erna is het intermediairskantoor ook actief geworden op andere vlakken dan ict, zoals juridische zaken, financiën, personeelszaken, inkoop en management. Daarnaast biedt het bedrijf aanvullende diensten, zoals leveranciers- en contractbeheer en het overname van het gehele inkoopproces rond de inhuur van personeel.

'Van onze omzet komt vandaag de dag nog zo'n 40 tot 50 procent uit ict-activiteiten', vertelt directeur Arno Lugthart. 'De financiële sector weet ons bijvoorbeeld vaak te vinden. Wij regelen veel voor de grootbanken die op zoek zijn naar ict'ers die apps kunnen ontwikkelen. Waar een paar jaar terug nog veel ontwikkelwerk naar India werd uitbesteed, zien banken nu dat er ook lokaal veel expertise op dat vlak bestaat. Ze willen een korte 'time to market' en schakelen ons in om snel de juiste mensen te vinden.'

Last van de bankencrisis heeft Brainnet niet gehad, zegt Lugthart. 'Sterker nog, ik denk dat in economisch moeilijke tijden de vraag naar flexibel werk altijd toeneemt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5214074). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.