Managed hosting door True

IT Talent Debate 2015 speelt in op tekort

 

IT Talent Debate 2014

IT Talent Debate 2014

Dat het tekort aan hoogopgeleid ict-personeel anno 2014 een serieus probleem is, zal niemand zijn ontgaan. Zeker ook niet de hedendaagse student, die bij het volgen van een studie met raakvlakken aan ict, dagelijks kan rekenen op aanbiedingen van recruiters. Het IT Talent Debate speelt daar, met een aangescherpt programma en nieuwe locatie, in 2015 op in.

Niet alleen traditionele ict-werkgevers blijven hun best doen jong talent voor zich te winnen, ook in andere branches groeit de vraag naar technisch onderlegd personeel. Ict komt immers overal in terug. Door het tekort is er een bijzondere situatie ontstaan: studenten krijgen dagelijks aanbiedingen en zien door de recruitmentbomen het bos niet meer. Veelal gaat een uitnodiging gepaard met een generiek verhaal. ‘Bij ons vind je jouw uitdaging, je werkt met leuke collega’s en we organiseren regelmatig borrels.’

Onvermoeid kritisch

De ergernis die voortkomt uit dergelijke werving resulteerde in 2013 tot het IT Talent Debate. In het debat, dat destijds gewonnen werd door Info Support, dagen ict-studenten potentiële werkgevers uit meer diepgang te geven aan hun verhaal. De gemiddelde ict-student blijkt onvermoeid kritisch en wil vooral antwoord op de vraag: wat doe ik écht als ik bij jullie in dienst kom?

Ook in 2015 zal er tijdens IT Talent Debate worden gezocht naar antwoord op deze vraag. Een raad van advies van informaticagerelateerde studieverenigingen vanuit het hele land steunt het concept. De gezamenlijke achterban van zo’n achtduizend studenten bepaalt de inhoud van het evenement, dat plaats zal vinden op 24 april 2015 in Media Plaza in Utrecht.

Twee debatrondes

Eerder dit jaar bleek uit een werkgeverssurvey van onderzoeksbureau Dialogic dat vakinhoudelijke kennis veruit de belangrijkste eis is van werkgevers bij het zoeken naar nieuwe werknemers. Kwaliteit van onderwijs en de rol van het bedrijfsleven hierin is daarom een thema dat op de agenda zal staan tijdens de eerste ronde van het debat. In de tweede debatronde zal meer aandacht zijn voor het thema ondernemerschap en ict in de maatschappij. Frits Bussemaker, partner bij CIOnet en voorzitter van iPoort, zal de rol van debatleider op zich nemen.

Net als voorgaande jaren kunnen bedrijven zich inschrijven door het insturen van een pitch. Anders dan voorheen hoeft in deze pitch nog geen workshop uitgewerkt te zijn. De raad van advies kiest de tien bedrijven die mee mogen doen aan IT Talent Debate 2015. In 2014 waren Afas Software, Atos, Capgemini, EsperantoXL, Incentro, KZA, SVB, Topicus, VX Company en Ymor de deelnemers. SVB kwam als winnaar van het debat uit de bus.

Inschrijvingen

Het IT Talent Debate heeft als voornaamste doel het doorbreken van de hedendaagse wervingsaanpak in de branche, die door veel studenten als storend wordt ervaren. Het meenemen van standaard promotiemateriaal is dan ook verboden. De inschrijvingen voor bedrijven zijn geopend vanaf 12 januari tot en met 6 februari 2015. De deelnemende bedrijven worden begin maart bekend gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5204038). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.