Managed hosting door True

Intel zoekt ontwikkelaars voor Edison-bord

 

Chipmaker Intel daagt Nederlandse makers en ontwikkelaars uit om deel te nemen aan de online ‘Make It Pro’-competitie. Daarbij gaat het om het bedenken van innovatieve ideeën en uitvindingen die gebruikmaken van het Intel Edison-bord, een klein cpu-bord dat gebruikt kan worden voor het aansturen van verschillende processen waarvoor rekenkracht nodig is. De hoofdprijs is een gesponsorde crowd funding-actie, een professionele productvideo en de hulp van een professioneel industrieel vormgever om het idee tot leven te brengen.

Voorbeelden van toepassingen die al worden aangestuurd door het chip-bord zijn de aansturing van een quadcopter (drone), een braille-printer en interactieve kledingstukken van de Nederlandse ontwerpster Anouk Wipprecht.

Intel gaat op zoek naar toepassingen die interessant zijn voor eindgebruikers. Uit de inzendingen uit heel EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) worden tien kandidaten geselecteerd die een Edison-kit ontvangen en doorgaan naar de volgende ronde. In die ronde moeten ze een prototype ontwikkelen. Een video van dit protoype moet tussen 22 december 2014 en 23 januari 2015 worden geüpload, en ze moeten de werking van hun idee toelichten tijdens een live vraag en antwoord-sessie. De winnaar wordt op 23 januari 2015 bekendgemaakt.

Intel Edison-community

De competitie is toegankelijk voor deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Israël, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland. Deelnemers kunnen zich aanmelden via http://makeitpro.intel.com. De inzendingen worden voorgelegd aan de Intel Edison-community.

Intel licht toe: 'Het Intel Edison-ontwikkelplatform is het eerste in een reeks van laaggeprijsde, kant-en-klare computerplatforms die gebruikt kunnen worden voor tal van doeleinden. Het maakt het voor ondernemers, van professionele ‘makers’ tot consumentenelektronicabedrijven die werken aan het internet of things (IoT, makkelijker om eigen producten te ontwikkelen.'

Het Intel Edison-ontwikkelplatform biedt volgens de leverancier een uitgebreide set krachtige functies in een klein toestel en ondersteunt een breed scala aan software en I/O-technologieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5197984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.