Managed hosting door True

Bedrijven blijven investeren in opleidingen

Internet of things en beveiliging belangrijke kopzorgen voor bedrijven

 

74 procent van de Nederlandse bedrijven heeft opleidingsbudget beschikbaar voor ict’ers. Bij grote organisaties (met meer dan driehonderd medewerkers) ligt dat percentage op 84 procent. Bij 30 procent van de organisaties is er een bedrag hoger dan 25.000 euro per jaar voor ict-opleidingen gereserveerd. Dat blijkt uit onderzoek van ict-vakblad Computable in samenwerking met Jaarbeurs.

Computable en Jaarbeurs ondervroegen ruim vijfhonderd professionals (van wie minimaal een derde it-professional en een derde it-beslissingsbevoegd is), voornamelijk werkzaam bij bedrijven met meer dan driehonderd medewerkers.

Mogelijk is het vrijmaken van de budgetten het gevolg van het opkomende internet of things (IoT) en de zorgen met betrekking tot beveiliging. Van de respondenten verwacht 60 procent dat het IoT een grote impact zal hebben op de organisatie. Waar slimme apparaten voor de consument slechts een gadget zijn, levert het IoT bedrijven een schat aan informatie op. De gegevens die allerlei apparaten registreren en via het internet doorgeven, zijn niet alleen in te zetten voor marketingdoeleinden, maar ook te gebruiken om producten en dienstverlening te optimaliseren. Slechts 20 procent van de ondervraagden ziet geen grote gevolgen van het IoT voor de eigen organisatie.

Beveiliging

Beveiliging blijkt eveneens een issue waar veel bedrijven zich op dit moment mee bezig houden. 68 procent van de respondenten ziet dit als grootste uitdaging nu steeds meer medewerkers mobiel werken, hetzij met een zakelijk apparaat, hetzij met hun eigen device. 45 procent ziet het toegankelijk maken van bedrijfsdata op mobiele apparatuur als grootste uitdaging. Voor 41 procent is dit het beheer ervan. Ook op het gebied van cloud computing maken organisaties zich zorgen over beveiliging. Voor 65 procent is dit een uitdaging. 48 procent is bezorgd over privacy als het gaat om cloud computing. Een minder groot punt van zorg vinden bedrijven de afhankelijkheid van leveranciers (38 procent) en wet- en regelgeving (33 procent).

Ivo Meertens, marktmanager bij Jaarbeurs en verantwoordelijk voor de it-beurzen: 'De resultaten van het onderzoek bevestigen onze vermoedens over de verwachte impact van het IoT. Dat is exact de reden dat het IoT dit jaar het overkoepelende thema van de ict-beurzen is. Bedrijven die inspelen op de mogelijkheden die het IoT biedt, hebben de kans om een voorsprong op te bouwen op hun concurrenten die deze trend nog niet omarmen. Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event bieden de handvatten om organisaties klaar te stomen voor het tijdperk dat al is begonnen.'

IoT

Sander Hulsman, hoofdredacteur van Computable: 'Bedrijven blijken hun medewerkers volop mogelijkheden voor ict-bijscholing te bieden. Met name op bepaalde deelgebieden in de ict heerst nog altijd gebrek aan goede experts en staan bedrijven dus te springen om nieuwe professionals. Bijscholing is dan ook een belangrijk middel om medewerkers te behouden en hen op het juiste kennisniveau te brengen én te houden.' Computable presenteert komende maand alle resultaten van het onderzoek op Computable.nl.

Het IoT is dan ook het overkoepelende thema van het grootste ict-evenement van Nederland, een combinatie van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event, dat vandaag van start gaat in Jaarbeurs Utrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5189581). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.