Managed hosting door True

UWV organiseert opnieuw ICT Matchweken

 

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) organiseert van 27 oktober tot 10 november voor de tweede keer de ICT Matchweken. Dit is een initiatief om extra aandacht te vragen voor het LinkedIn-platform Servicepunt ICT waar werkzoekenden en werkgevers uit de sector elkaar vinden. Volgens de uitvoeringsinstantie laat door de herstellende economie de arbeidsmarkt de laatste maanden een verbetering zien. Vooral in de ict-sector is er een aanhoudende vraag naar gekwalificeerd personeel; reden voor het UWV om opnieuw het LinkedIn-platform voor het voetlicht te brengen.

In de vorig jaar gestarte LinkedIn-groep Servicepunt ICT komen werkzoekenden in contact met werkgevers, detacheerders, wervers en scholingsinstituten. Ook krijgen ze tips van UWV over netwerken, kennis delen en zelfprofilering via sociale media.

Volgens woordvoerder Frank Bartelds pleegt UWV tijdens de ICT Matchweken die vandaag starten, extra inzet om werkgevers en werknemers bij elkaar te brengen. 'Ook maken we breder bekend dat het platform bestaat als matchingkanaal.'

Vanaf MBO 3

De ICT Matchweken richt zich met name op werkloze ict-professionals vanaf MBO 3-niveau. Zij krijgen via hun persoonlijke, digitale Werkmap een uitnodiging van UWV. Op dit moment zijn zo'n 3500 werkzoekende ict'ers en werkgevers lid van de LinkedIn-groep. Ook na de ICT Matchweken zal de groep actief blijven om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.

De volgende arbeidsmarktregio’s doen actief mee aan de ICT Matchweken: Arnhem/Ede, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Haaglanden, Almere, Breda, Eindhoven, Drechtsteden, Apeldoorn/Stedenvierkant en Friesland. Dit zijn de regio’s waar de meeste behoefte bestaat aan ict-personeel, zoals blijkt uit een in september gepubliceerd onderzoek van UWV naar de werkgelegenheid in de ict-sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5188727). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.