Managed hosting door True

Yacht: vraag naar ICT'ers blijft stijgen

 

Het aantal vacatures voor ict-professionals blijft structureel groeien. Nadat de groei in het eerste half jaar van 2014 al 11 procent bedroeg, is in het afgelopen derde kwartaal sprake van een stijging van bijna 11 procent. Naast de blijvend aanhoudend hoge vraag naar softwareontwikkelaars is er een toenemende vraag naar functioneel en technisch beheerders en ict-beveiligingexperts. Dit beweert detacheerder Yacht, onderdeel van uitzendbureau Randstad.

Volgens Yacht blijft de softwareontwikkelaar veruit het meest gevraagde functietype. Zo vroeg de markt in de achterliggende drie kwartalen om ruim veertigduizend ontwikkelaars. Maar ook de toenemende vraag naar beheerfuncties is zichtbaar. Zo werden er dit jaar tot nu toe bijna 17.000 it-beheerders gezocht, functioneel dan wel technisch. Een aantal dat groeiend is ten opzichte van 2013. Het detacheringshuis meldt verder dat het aantal gevraagde ict-beveiligers ook sterk stijgende is. Hoewel in aantal nog niet zo hoog - ruim 1.200 - betreft het een stijging van ruim 80 procent ten opzichte van vorig jaar.

Yacht denkt dat het aantal vacatures stijgende is doordat er in diverse branches grote stappen worden gemaakt op het gebied van online, mobiel, multiplatform en de overstap van ‘bricks naar clicks’ (-e-handel). Ook ziet het bedrijf een vergaande procesmatige integratie tussen software- ontwikkeling en beheer. Volgens Yacht houdt dit in dat de benodigde beheercompetenties mee moeten groeien met de snelheid waarin de markt zich ontwikkelt: de groeiende vraag uit de business en versies die elkaar sneller opvolgen vragen om een wendbare ingerichte beheerorganisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5183055). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.