Managed hosting door True

Nieuw evenement voor ICT-beheerders, applicatie- en mediaontwikkelaars

Regio daagt nieuwe generatie ICT’ers uit

 

De regionale brancheorganisatie voor de it-sector IT PerformanceHouse houdt op vrijdag 19 september 2014 de eerste Challenge-Connectdag. Tijdens deze dag krijgen studenten en werkzoekenden de kans om door middel van prikkelende challenges hun talenten te tonen aan werkgevers. De challenge start om 14.00 uur in het IT PerformanceHouse aan het Stadionplein 9 in Zwolle.

Tijdens de Challenge-Connectdag staat de ontmoeting tussen werkgever en toekomstige afstudeerders en werkzoekenden centraal. Studenten laten door middel van verschillende challenges zien waar hun talenten liggen. Zo vergroten zij hun netwerk en de kans op een passende afstudeerplaats of baan. De challenges zijn in samenwerking met werkgevers ontwikkeld op basis van situaties, vragen of uitdagingen uit de praktijk. Deelnemers aan de challenges krijgen een aantal uur de tijd om de opdrachten uit te werken. De Challenge-Connectdag is geen race voor de slimste en de snelste, maar een manier om de werkgever en toekomstig werknemer met elkaar te verbinden.

De challenges zijn uitgeschreven door de regionale bedrijven Dev Republic, PC Extreme en Impress. Er zijn aanstaande vrijdag in totaal drie challenges: Challenge Beheerder, Challenge Ontwikkelaar en Challenge Designer. IT PerformanceHouse verwacht die middag ruim honderd personen te mogen verwelkomen. Zij zijn verdeeld over dertig bedrijven en vijftig studenten.

ICT ValuePack

Heeft de student een match met een werkgever maar vraagt de werkgever extra specialistische kennis of extra certificaten, dan is het ICT ValuePack beschikbaar. Dit zijn korte gesubsidieerde opleidingen die parallel aan het onderwijs, specialisaties of certificeringen kunnen toevoegen en gegarandeerd leiden tot een baan. Het IT PerformanceHouse organiseert de dag onder meer in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast wordt het IT PerformanceHouse gesteund door Stichting Centrum Arbeidsvraagstukken ICT (CA-ICT).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5173559). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.