Managed hosting door True

Marosel leidt ICT’ers SSC-ICT Haaglanden op

 

Opleiding volwassenen educatie

SSC-ICT Haaglanden heeft Marosel uit Maarssen gecontracteerd als opleidingsbroker voor het verzorgen van het totale opleidingsmanagement van deze Rijksdienst. De overeenkomst is op 1 augustus 2014 ingegaan en heeft een looptijd van vijf jaar. Binnen de aanbesteding was de verhouding tussen kwaliteit en prijs 70 om 30 procent. Marosel leverde eerder ook al aan SSC-ICT Haaglanden.

Marosel is onder andere geselecteerd om SSC-ICT te ondersteunen met de steeds groter wordende vraag naar met name ict-gerelateerde opleidingen en gaat helpen bij het verder inrichten van het opleidingsmanagement van de medewerkers van deze dienst. Naast SSC-ICT Haaglanden verzorgt Marosel onder andere ook het opleidingsmanagement van British Telecom en Aon.

Computable Awards 2014

SSC-ICT Haaglanden is in 2003 begonnen als ict-directie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Anno 2014 is SSC-ICT Haaglanden één van de grootste ict-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Inmiddels worden meer dan dertigduizend werkplekken geleverd en ondertussen heeft SSC-ICT de kwaliteit van zijn dienstverlening continu verbeterd. De basis hiervoor is een gestructureerde (standaard-)aanpak voor de bundeling van de ict-diensten van de verschillende ministeries.

In samenwerking met de ministeries en de markt, is het SSC-ICT gelukt een structurele kostenbesparing op de ict-uitgaven te realiseren van 25 procent. Dat vertaalt zich in een jaarlijkse verlaging van de werkplekprijs. In de jaarlijkse benchmark met vergelijkbare organisaties, zowel profit als non-profit, scoort SSC-ICT altijd een top vijf-notering (met de laagste werkplekprijs). Op dit moment wordt gewerkt aan de inrichting van één van de Rijksoverheiddatacentra en de organisatie maakt zich op voor de aansluiting van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie en Algemene Zaken. Hiermee heeft SSC-ICT Haaglanden een nominatie in de wacht gesleept voor de Computable Awards 2014 in de categorie Dienstverlener van het jaar.

'De jury heeft voor deze nominatie van een niet-commercieel bedrijf gekozen, omdat hier een zodanig opvallende klus is geklaard door een interne (overheids-)dienstverlener, dat we die in de spotlight willen plaatsen', zegt jurylid en voormalig Rijks-cio Maarten Hillenaar in het jury rapport. 'In een politiek en bestuurlijk lastige omgeving heeft SSC-ICT Haaglanden zich ontwikkeld tot een state-of-the-art dienstverlener die zich kan meten (en dat ook doet) met commerciële evenknieën, die goed samenwerkt met de markt en heeft aangetoond dat goed ondernemerschap niet is voorbehouden aan marktpartijen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5149516). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.