Managed hosting door True

'Online vacatures gedaald in tweede kwartaal'

 

Het aantal online ict-vacatures is in het tweede kwartaal van 2014 licht gedaald ten opzichte van het kwartaal ervoor. Er werden 2 procent minder ict-vacatures online gezet. De vraag naar databasebeheerders, erp-consultants en bi-adviseurs daalde het hardst. De vraag naar analisten en architecten groeide het hardst. Dat blijkt uit een analyse van de ict-arbeidsmarkt door recruiter Isense dat zich baseert op gegevens van online-vacaturesite Jobfeed.

'Ook bij de drie meest gevraagde programmeursfuncties (.NET, Java en PHP) heeft er een lichte verschuiving plaatsgevonden in het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. In het tweede kwartaal zijn er namelijk 10 procent minder vacatures voor .NET programmeurs online gezet en ook het aantal nieuwe vacatures voor PHP-programmeurs is afgenomen, namelijk met 5 procent. Het aantal nieuwe vacatures voor Java-programmeurs steeg daarentegen met 5 procent', stelt Isense.

In het eerste halfjaar van 2014 heeft een verschuiving plaatsgevonden in de meest gevraagde functies. Het grootste aantal vacatures in 2014 is bestemd voor helpdeskmedewerkers (6053 vacatures), gevolgd door systeembeheerders (5427 vacatures) en de ‘nieuwkomer’ in dit rijtje, namelijk Java-programmeurs (4387 vacatures). In het eerste halfjaar van 2013 was het aantal geplaatste vacatures voor systeembeheerders het grootst (5474 vacatures), gevolgd door vacatures voor helpdeskmedewerkers (5000 vacatures) en applicatiebeheerders (4038 vacatures).

Het aantal online geplaatste vacatures voor helpdeskmedewerkers is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 met maar liefst 21 procent gestegen. Het aantal vacatures voor systeembeheerders is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 ongeveer gelijk gebleven. Voor Java-programmeurs zijn er in het eerste halfjaar van 2014 wel meer vacatures online gezet, namelijk 11,5 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2013. Ook het aantal geplaatste vacatures voor Netwerkbeheerders is met 26,5 procent toegenomen naar 2693 vacatures.

Meeste ICT-banen in Noord-Holland

Het merendeel van de online geplaatste ict-vacatures is te vinden in Noord-Holland (21,99 procent) en Zuid-Holland (18,90 procent). Ook in de provincies Utrecht (13,48 procent) en Noord-Brabant (12,98 procent) is in het eerste halfjaar van 2014 een groot aantal ict-vacatures geplaatst. De analisten concluderen dat die regio's samen goed zijn voor bijna 70 procent van alle online geplaatste ict-vacatures.

In Zeeland is de vraag naar ict-professionals het kleinst (0,61 procent), ondanks een stijging van 62 procent van het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5142323). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.