Managed hosting door True

'MKB huiverig voor aannemen ICT-personeel'

 

Werkgevers in de Nederlandse ict-branche zijn huiverig voor het aannemen van nieuw personeel. De ondernemers maken zich zorgen over de stabiliteit van de markt en vrezen dat de behoefte naar arbeid sterk zal fluctueren. Dat blijkt uit een onderzoek naar de visie van ondernemers in de ict-branche dat is uitgevoerd in opdracht van PRO Payroll.

Aan 391 mkb-ondernemers werden verschillende meerkeuzevragen voorgelegd. Ruim 54 procent van alle ondervraagde werkgevers neemt op dit moment minder snel personeel aan omdat de stabiliteit van de markt onzeker is. Hierdoor vrezen zij dat de arbeidsbehoefte binnen de onderneming te sterk zal fluctueren (32 procent).

De meest genoemde risico’s van het aannemen van nieuw personeel zijn het onvoldoende flexibel in kunnen zetten van personeel (55 procent) en het verplicht door moeten betalen tijdens ziekte van de werknemer (34 procent).

De enquêteurs: 'De ict-bedrijven die bovengenoemde zorgen uiten, proberen de risico’s ten aanzien van personeel op verschillende manieren in te dekken. Zo maakt 36 procent van de bedrijven in de sector gebruik van een uitzendconstructie voor nieuw en flexibel personeel. Hiervan brengt 28 procent zijn personeel onder bij een payrollbedrijf en maakt 8 procent gebruik van een uitzendbureau.'

'Geen binding met organisatie'

De twee grootste voordelen van het inzetten van een dergelijke constructie zijn, volgens de ondervraagde ondernemers, het afdekken van risico’s voor wat betreft langdurige ziekte van de werknemers (40 procent) en het kunnen aanbieden van langere flexibele contracten (39 procent).

Als grootste nadeel wordt het verminderde gevoel van binding met de organisatie bij het personeel genoemd (10 procent). Van de ondervraagden geeft 7 procent aan om die reden alleen met vaste contracten te werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5128365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.