Managed hosting door True

Minister Kamp benoemt beoogd Boegbeeld ICT

 

Rene Penning de Vries

René Penning de Vries

Minister Kamp van Economische Zaken heeft René Penning de Vries benoemd tot beoogd Boegbeeld ICT. In de periode tot oktober 2014 gaat Penning de Vries als kwartiermaker aan de slag met het samenstellen van een publiek-privaat ict-team en het opstellen van een eerste werkagenda voor dat team. Met hem als Boegbeeld, kan het ict-team vanaf oktober formeel aan de slag.

Penning de Vries is momenteel onder andere betrokken bij Health Valley en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Hij beschikt over ruime bestuurlijke en managementervaring met innovatie, onderzoek en publiek-private samenwerking.

Ict en internet zijn in toenemende mate motoren voor innovatieve producten en diensten en zorgen voor steeds meer banen en inkomsten. Kenmerkend is dat deze ontwikkelingen vaak tot stand komen door nieuwe combinaties van bedrijven uit verschillende sectoren. Ict creëert dwarsverbanden en om dit binnen topsectoren te stimuleren, het bredere bedrijfslevenbeleid te versterken en ict-innovaties krachtig bij te laten dragen aan economische groei, heeft minister Kamp Penning de Vries benoemd tot beoogd Boegbeeld ICT.

Samen profiteren

‘In de toekomst blijft ict een grote rol spelen’, aldus Kamp. ‘Denk aan big data, the internet of things, doorbraken in de zorg, toename van serious gaming en bijvoorbeeld aan 3D-printen, waar in korte tijd een industrie van start-ups en leveranciers omheen is ontstaan. De overheid, bedrijfsleven en het onderwijs hebben samen de taak om de kansen die dit soort ontwikkelingen bieden te benutten. Op die manier blijft Nederland een voorloper in de wereld van de digitale economie. Penning de Vries zal met zijn ict-team deze ontwikkelingen stimuleren en aanjagen. Daar profiteren de ict-sector en Nederland samen van.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5119203). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.