Managed hosting door True

Cegeka wil Oostenrijkse Brain Force overnemen

 

Hoofdkantoor van Brain Force in Wenen

De Belgische automatiseerder Cegeka Groep neemt voor ongeveer 24 miljoen euro Brain Force over. Deze automatiseringsgroep uit Wenen is naast Oostenrijk actief in Duitsland, Italië, Tsjechië, Slowakije en Nederland. Er werken achthonderd man bij het bedrijf dat in het gebroken boekjaar 2012/ 2013 een omzet draaide van bijna negentig miljoen euro. De transactie moet ter goedkeuring nog wel worden voorgelegd aan de algemene vergadering van de aandeelhouders van Brain Force.

Brain Force is een ict-dienstverlener die software-oplossingen, infrastructuurexpertise en detachering aanbiedt. Het bedrijf heeft veertien vestigingen in zes Europese landen: Oostenrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië, Slowakije  en Nederland, waar het in Veenendaal een pand heeft. Op de Nederlandse markt kocht Brain Force zich in 2005 in via de overname van VAI. Dat bedrijf was gespecialiseerd in Microsoft-omgevingen en die expertise heeft Brainforce in de jaren erna ook in andere landen uitgezet. Brain Force bedient in Nederland, waar ruim tachtig man werken, met name overheidsinstellingen.

Het bedrijf staat genoteerd aan de aandelenbeurs in Wenen. Na goedkeuring door de aandeelhouders van Brain Force zal de overname naar verwachting eind 2014 zijn afgerond. Bestuursvoorzitter Michael Hofer zal vermoedelijk eind april 2015 aftreden als lid van de raad van bestuur van Brain Force en deel gaan uitmaken van de directie van Cegeka Groep.

Verkoopsom

De geschatte verkoopsom is gebaseerd op de winstgevend van Brain Force, maal een bepaalde factor. Die was in het afgelopen boekjaar voor belastingen 3,98 miljoen euro en na belastingen 2,87 miljoen euro (operationele winst). Een woordvoerder van Cegeka zegt dat de definitieve verkoopsom gebaseerd wordt op de ebit aan het einde van het lopende boekjaar, dat 30 september 2014 sluit. 'Dat bedrag kan dus nog wat afwijken van de geschatte 24 miljoen. Het is uiteindelijk aan de aandeelhouders om daarin mee te gaan.'

Cegeka kondigde recent aan vooral buiten de Benelux te willen uitbreiden. Volgens algemeen directeur André Knaepen vult Brain Force Cegeka geografisch gezien complementair aan en heeft het bedrijf een no-nonsense cultuur die op die van het Belgische ict-concern lijkt. Bij Cegeka werken zo'n 2300 mensen. In 2013 realiseerde het bedrijf een omzet van 240 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5119145). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.