Managed hosting door True

Veel Nederlandse ICT’ers worden maandelijks gehunt

ICT’er krijgt gemiddeld 6475 euro bonus per jaar

 

Meer geld

Geld blijkt nog altijd een goede drijfveer om Nederlandse ict’ers te binden. Naast een goed salaris ontvangt bijna de helft van de ict’ers jaarlijks een bonus. Gemiddeld bedraagt deze 6475 euro. SAP-specialisten krijgen met 11.181 euro jaarlijks de grootste bonus. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’ van Intelligence Group en Sterksen onder 435 Nederlandse ict’ers.

De top vijf van ict-disciplines met de meeste bonus wordt met 11.181 euro aangevoerd door SAP Netweaver-specialisten. Integratiespecialisten op het gebied van Microsoft (8261 euro) en IBM (8036 euro) volgen. De top vijf wordt afgesloten door enterprise-specialisten op het gebied van SAP (7659 euro) en Microsoft (6723 euro).

Ongeacht werkervaring, opleidingsachtergrond of type functie is een goed salaris een belangrijk aspect en zelfs een randvoorwaarde. Pas wanneer ict’ers weten dat een goed salaris deel uit maakt van de arbeidsvoorwaarden, kijken ze naar andere aspecten die gelden als beweegmotieven. Zo blijkt dat de lease-auto aan populariteit verliest, thuis kunnen werken voor alle ict-doelgroepen cruciaal is en vooral midcareers op zoek zijn naar uitdaging in de functie.

Huntende recruiters

44 procent van de Nederlandse ict’ers wordt maandelijks gehunt. Daarmee worden ict’ers zes keer zoveel benaderd voor een nieuwe baan dan de gemiddelde Nederlander. Ict’ers geven daarbij de voorkeur aan een authentieke benadering. De rol van de professionele recruiter is dan ook essentieel. Hierbij wordt kennis over de inhoud van de functie verwacht, het bieden van hulp aan young professionals bij salarisonderhandelingen en het zijn van een sparringpartner over de te maken loopbaankeuzes van midcareers. 

Als recruiter is het essentieel om rekening te houden met de beweegmotieven van de voor hen belangrijke doelgroep. Dit helpt ict’ers aan te trekken, te boeien en desgewenst te binden aan de organisatie. De top drie van meest gehunte ict’ers zijn de midcareers, de developmentspecialisten en ict’ers met een managementfunctie.

Authentieke recruitmentbenadering

‘Recruiters vallen over elkaar heen als het gaat om het hunten van ict-talent’, zegt Paul Storimans, directeur Sterksen. ‘Tot irritatie van ict’ers zelf die zich bijvoorbeeld terugtrekken van LinkedIn omdat ze simpelweg gespamd worden. Opvallende en onderscheidende arbeidsmarktcommunicatie gecombineerd met een authentieke recruitmentbenadering maken daarentegen het verschil op de markt.’

Achtergrondartikel

Lees ook het achtergrondartikel ‘ICT’er vraagt om professionele recruitmentaanpak’ met veel meer onderzoeksresultaten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5118689). © Jaarbeurs IT Media.

7

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.