Managed hosting door True

Tekort aan personeel en krediet remt groei ICT

Leden Nederland ICT zien omzet licht stijgen

 

Ict-bedrijven worden belemmerd in hun groei doordat zij moeilijker kredieten krijgen en zij moeite hebben om werknemers aan te trekken met de juiste vaardigheden. Dat blijkt uit het ICT Marktbeeld van juni 2014 (voorheen kwartaalmonitor). Dat is een vragenlijst die door leden van de branchevereniging Nederland ICT is ingevuld. Problemen met het verkrijgen van krediet wordt door de helft van de ondernemers gezien als een belemmering voor groei. Vooral software- en hardwareleveranciers zien hun groeikansen slinken doordat banken geen of minder kredieten verstrekken (66,7 procent). Bij dienstverleners (55 procent) en telecom- en internetleveranciers (44,4 procent) ligt dat percentage lager.

Uit het Marktbeeld blijkt verder dat leden van de branchevereniging Nederland ICT de omzet en werkgelegenheid licht zagen stijgen in het eerste kwartaal van 2014. Naar verwachting zet dit ook door in het huidige kwartaal.

De totale ict-markt laat in het eerste kwartaal van 2014 een geringe omzetgroei zien ten opzichte van een jaar eerder. Bedrijven tot 750 werknemers zagen de omzet matig groeien en zijn hierin positiever dan grotere bedrijven. Die rapporteerden een zeer geringe omzetgroei. Verwachtingen voor het tweede kwartaal van 2014 laten hetzelfde beeld zien. Ook op het gebied van werkgelegenheidsgroei doen de kleinere bedrijven het iets beter dan de respondenten met meer dan 750 werknemers die aangeven dat de werkgelegenheid enigszins is afgenomen.

Het vertrouwen in de sector is het grootst onder kleine en middelgrote bedrijven. Zij geven het vertrouwen in de ict-sector respectievelijk een 7,4 en een 7,3. Met een gemiddeld cijfer van 5,8 zijn grotere ondernemingen beduidend negatiever. Het gemiddelde rapportcijfer komt hierdoor uit op een 6,9.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5117310). © Jaarbeurs IT Media.

5

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.