Managed hosting door True

Campagne 'Geef IT Door' van start in Den Haag

Speeddate maakt scholier warm voor ICT-baan

 

Verschillende brancheorganisaties zijn de campagne 'Geef IT Door' gestart. De campagne moet leerlingen vanaf de bovenbouw van het voortgezet onderwijs warm maken voor een carrière in de ict. Dat gebeurt via gastlessen en speeddates met ict-professionals. De campagne 'Geef IT Door' is een gezamenlijk initiatief van Nederland ICT, Digivaardig & Digiveilig, CIO Platform, DHPA en VHTO. Tineke Netelenbos, voorzitter van het programma Digivaardig, is de campagne gestart op het Segbroek College in Den Haag.

Netelenbos roept scholen op om zich aan te melden. Door gastlessen in het voortgezet onderwijs, het MBO, HBO en WO moeten scholieren en studenten een reëel beeld krijgen van de carrièremogelijkheden binnen de ict-sector.

Bij de start van de campagne gaven verschillende ict-professionals gastles en speeddatesessies voor vierde en vijfdeklassers. De groep bestond uit Stijn Koster (o.a. i3D.net), Heleen Dura (DQ&A), Marcel Krom (CIO Platform Nederland en Post NL), Ruben Vermijs (IT NEXT) en Anneke Burger -Tebbens Torringa (cio en co-auteur ‘ Ronde vormen in IT’)

Inmiddels hebben zich tachtig ict’ers aangemeld om mee te doen aan de campagne. De organisatie hoopt op nog meer aanmeldingen. Marcel Krom, voorzitter van CIO Platform Nederland: 'Onze professionals staan klaar om de volgende generatie warm te maken voor een carrière in de ict. Hun praktijkverhalen helpen docenten om lessen en colleges interessanter en relevanter te maken. We willen het onderwijs ondersteunen bij het beter in beeld brengen van de vraag van het bedrijfsleven op de arbeidsmarkt voor ict'ers. 'Geef IT Door' is daarvoor een belangrijk middel.'

Tekort

Uit onderzoek van verschillende brancheorganisaties blijkt dat het aanbod aan ict’ers achter blijft bij de vraag. De initiatiefnemers verwachten dat de vraag naar ict-professionals de komende jaren alleen maar toeneemt door ontwikkelingen zoals de cloud, big data en cybercrime. 'De tekorten op arbeidsmarkt voor ict’ers zijn een bedreiging voor het economisch herstel en ongunstig voor de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Een belangrijke oorzaak hiervan is het feit dat jongeren geen duidelijk beeld hebben van hun carrièrekansen op de ict-arbeidsmarkt.'

De organisaties achter de campagne benadrukken dat jongeren kansen laten liggen in een sector waar toekomst in zit. 'Voorkomen moet worden dat grotere bedrijven uitwijken naar het buitenland om daar gekwalificeerde mensen te werven. We moeten jongeren al op de middelbare school enthousiast maken. Want daar worden al belangrijke keuzes gemaakt', aldus Netelenbos.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5116988). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.