Managed hosting door True

Rekenkamer onderzoekt ICT-inhuur Amsterdam

 

I amsterdam

De Amsterdamse afdeling van de Rekenkamer gaat een verkennend onderzoek doen naar de inhuur van externe ict’ers en het uitbesteden van ict bij de gemeente. In 2013 besteedde de Amsterdamse Dienst ICT in totaal 17,9 miljoen euro aan ict-inhuur. Dat is meer geld dan de dienst aan salarissen uitgeeft voor de eigen ict-afdeling. Dit is in 2014 namelijk 16,4 miljoen euro.

Amsterdam heeft in 2013 ongeveer tweehonderd miljoen euro besteed aan de inhuur van externe deskundigen. De ict-discipline is hierin doorgaans sterk vertegenwoordigd bij de overheid. De Rekenkamer gaat niet alleen maar naar de kosten kijken, maar richt zich ook op afspraken, functies en kennis. Vooral het onderscheid tussen uitbesteden en inhuren krijgt bijzondere aandacht.

De afgelopen jaren is de inhuur van externe ict’ers bij de gemeente Amsterdam wel sterk teruggedrongen. Waar er in 2010 nog 202 ict’ers werden bijgeschakeld, ligt dit aantal in 2014 met 154 beduidend lager. Toch gaat er nog steeds meer geld naar de ict-inhuur dan dat er wordt uitgetrokken voor salarissen van eigen ict’ers. De cijfers zijn er op dit moment alleen voor de Dienst ICT, maar de Rekenkamer probeert ook inzichtelijk te krijgen hoeveel externe ict’ers er door andere diensten zijn ingehuurd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5111443). © Jaarbeurs IT Media.

5,3

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.