Managed hosting door True

Unify schrapt helft banen in Europa

 

Unify, voorheen Siemens Enterprise Communications, schrapt wereldwijd 3800 van de in totaal 7700 arbeidsplaatsen. Volgens het bedrijf verdwijnen binnen vestigingen in centraal Europa ongeveer de helft van de banen. Dat staat in vergevorderde plannen die Unify bekendmaakt. Het bedrijf gooit het roer rigoureus om en gaat zich voornamelijk op software en diensten richten en daarbij verdwijnen veel banen.

Het bedrijf past de organisatie aan op veranderende marktomstandigheden waarbij binnen zakelijke communicatie de inzet van software een steeds grotere rol speelt. Bovendien worden telecomdiensten en samenwerkingsmiddelen (collaboration) steeds vaker als dienst geleverd.

Unify heeft 66 vestigingen wereldwijd, waaronder het hoofdkantoor in München en een vestiging in New York. Het is nog niet in detail duidelijk hoe de reorganisatie er bij de verschillende landenorganisaties uitziet. In het bericht over de reorganisatie staat wel dat het bedrijf kijkt naar een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor.

De Nederlandse organisatie van Unify is gevestigd in Utrecht. Daar werken nu negen mensen. Country-manager René Hochstenbach verwacht dat de aangekondigde reorganisatie voor die club weinig gevolgen heeft, omdat de Nederlandse organisatie vooral gericht is op verkoop via partners (indirect). Daardoor zou het verder afstaan van de vestigingen met directe verkoop in centraal Europa.

Belangrijke Unify-partners op de Nederlandse markt zijn onder andere Atos, Verizon, BT en Trends ICT uit Rotterdam.

Ansible

Unify verwacht veel van collaboration-app Ansibledie in de tweede helft van 2014 op de markt moet komen. In de bedrijfs-app worden alle berichtenstromen (tekst, e-mail, foto's presentaties, spraak, video et cetera) van verschillende bronnen als kantoorsoftware, bedrijfssystemen en social media samengebracht in één scherm.

In het bericht over de reorganisatie, meldt de leverancier dar en inmiddels vierhonderd klanten werken met een bètaversie van de app. Het is niet bekend of extra ontwikkelkosten of problemen met de oplevering van die app er mede toe hebben geleid dat er fors in het personeelsbestand wordt gesneden.

Siemens Enterprise Communications

Siemens Enterprise Communications werd in oktober 2013 omgedoopt tot Unify. Toen maakte het bedrijf ook bekend dat de marktintroductie van het het nieuwe integrale communicatie- en samenwerkingsplatform Ansible versneld werd vanwege de sterke interesse van klanten, partners en netwerkleveranciers. Unify beloofde toen dat de eerste gebruikers in juli 2014 gebruik kunnen maken van de app.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5107956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.