Managed hosting door True

KPN en bonden eens over CAO en pensioen

 

KPN heeft met de vakbonden een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao voor ruim 14.000 werknemers in Nederland. Er zijn ook afspraken gemaakt over een nieuwe pensioenregeling. KPN stort eenmalig 200 miljoen euro in KPN’s hoofdpensioenfonds, waarbij het merendeel van de KPN-werknemers in Nederland is aangesloten. In het cao-akkoord is een salarisverhoging van 1,7 procent vastgelegd en een eenmalige uitkering van 290 euro bruto per medewerker.

Met de eenmalige betaling koopt het bedrijf de verplichting af incidenteel geld bij te moeten storten, wanneer de dekkingsgraad te laag is. De werknemers gaan voortaan een vaste premie betalen.

In het cao-akkoord is een salarisverhoging van 1,7 procent vastgelegd en een eenmalige uitkering van 290 euro bruto per medewerker. De leden van de vakbonden moeten het cao-akkoord en de pensioenafspraken nog goedkeuren.

KPN verwacht dat uiterlijk 1 juli 2014 een definitief akkoord is bereikt en dat op 31 december 2014 de bestaande pensioenregeling (op basis van vaste toezeggingen) is afgewikkeld.

De nieuwe CAO voor 2014 moet met terugwerkende kracht op 1 april 2014 in werking treden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5091841). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.