Managed hosting door True

Programmeur heeft meeste kans op ICT-baan

 

In de ict zijn de kansen goed voor programmeurs. Dat stelt UWV in een recent overzicht van kansrijke beroepen. Het UWV heeft een lijst opgesteld van beroepen met een krappe arbeidsmarkt. Die is samengesteld naar aanleiding van vacatures van begin 2014. Uit de analyse blijkt dat met name in specifieke technische functies momenteel weinig aanbod is van personeel. Ook bepaalde financieel specialisten en ict'ers zijn volgens de uitkeringsinstantie moeilijk te vinden.

Binnen de sectoren ict, overheid en de financiële sector wordt vooral gezocht naar developers/programmeurs voor onder andere Java, .Net en scripttalen, technical specialists, testers, webdevelopers, digital media specialists en accountmanagers op hbo-niveau. Op wetenschappelijk niveau is er vooral vraag naar developers/programmeurs, business analist (onder andere datawarehouse), project managers en securityspecialisten.

Het overzicht is tot stand gekomen op basis van beschikbaar cijfermateriaal over vacatures en werkzoekenden. Het gaat om een analyse van openbare, vaak sectorale rapporten en beschikbare prognoses van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5088461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.