Managed hosting door True

FNV: CAO Xerox bijna rond

 

FNV Bondgenoten heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Xerox over een nieuwe cao. De vakbond verwacht in de week van 21 april 2014 de cao te sluiten. 'Door het voorlopige onderhandelingsresultaat zijn nieuwe stakingen opgeschort', meldt bondbestuurder Ger Klinkenberg. Personeel legde de afgelopen weken meerdere keren het werk neer.

Volgens het voorlopige resultaat krijgen medewerkers de komende twee jaar een structurele loonsverhoging van twee keer 1,25 procent. Als de voorlopige resultaten in de cao komen, worden die 1 mei 2014 en 1 mei 2015 doorgevoerd.

'Daarnaast wordt er twee keer 1 procent gereserveerd voor een individuele beoordelingsbeloning. In de loop van de eerste helft van 2014 worden van een twintig uitzendkrachten de tijdelijke contracten omgezet naar een vast dienstverband', aldus Ger Klinkenberg, bestuurder FNV Bondgenoten.

Volgens de vakbond zijn verslechteringen als gedwongen demotie en het afbouwen van salaris bij een lagere functie door de acties de van tafel. 'In plaats van het gedwongen inleveren van adv-dagen, kunnen werknemers dit nu doen op vrijwillige basis. In ruil krijgen ze hiervoor een extra, structurele loonsverhoging van 0,75 procent.

De fabrikant voor printeronderdelen en de vakbond leggen de laatste hand aan de tekst, waarna de cao kan worden voorgelegd aan de leden. Het resultaat moet ook nog worden voorgelegd aan vakbond De Unie. Als de cao definitief wordt gesloten geldt deze voor circa 850 werknemers. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5058500). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.