Managed hosting door True

Minister Asscher keurt Sectorplan ICT goed

9,4 miljoen euro voor scholing ICT-markt

 

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Sectorplan ICT goedgekeurd. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt om 2500 ict’ers te trainen en op te leiden, worden vijfhonderd ict’ers naar ander werk begeleid en wordt er in het mbo- en hbo-onderwijs ruimte gemaakt voor ict-opleidingen. Met de maatregelen is 9,4 miljoen euro gemoeid, waarbij de overheid en de ict-sector ieder de helft van de kosten op zich nemen.

In de ict-sector is in de komende jaren behoefte aan nieuwe en gekwalificeerde medewerkers die goed kunnen inspelen op de voortdurende ontwikkelingen in nieuwe technologie. De maatregelen zorgen ervoor dat 2500 werknemers geschoold worden om kennis en vaardigheden op peil te houden. Tweehonderd werknemers binnen de ict-sector worden begeleid van werk naar werk en nog eens driehonderd werknemers krijgen loopbaanbegeleiding. In het onderwijs worden vijfhonderd extra leerwerkplekken op mbo-niveau gecreëerd en  er komt aanvullende scholing voor tweehonderd leerlingen, naast de reguliere opleiding op mbo- of hbo-niveau, met garantie op een contract bij een werkgever.

Moeilijk vervulbare vacatures

Met de goedkeuring van het Sectorplan ICT door minister Asscher wordt volgens Nederland ICT een stap in de goede richting gezet om knelpunten op de arbeidsmarkt weg te nemen. Volgens de branchevereniging draagt het plan bij aan het oplossen van de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Nu al is sprake van moeilijk vervulbare vacatures in de ict-sector.

‘De ontwikkelingen in onze sector gaan razendsnel’, zegt Nederland ICT-voorzitter Bart Hogendoorn. ‘Er is daardoor veel vraag naar kennis die werknemers in hun opleiding niet mee hebben kunnen krijgen. Daar gaan we nu wat aan doen. De knelpunten op de arbeidsmarkt vormen een urgent probleem voor de sector.’

‘We kunnen nu gericht investeren in versterking van de sector’, zegt CA-ICT-directeur Louis Spaninks. ‘Dat is in het belang van de gehele Nederlandse economie. Als we niets doen aan die knelpunten gaat dat ten koste van de groei en werkgelegenheid.’ De stichting CA-ICT, die kwaliteit en werkgelegenheid in ICT-functies stimuleert, diende het plan in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5052070). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.